Przekaż swój 1 % podatku.
15 years 9 months ago #78901
by Foka
Przekaż swój 1 % podatku. was created by Foka
Rok temu namawiałem wspólnie z Wielkim Śląskiem do przekazywania swojego 1% podatku na rzecz Placówki Opiekuńczo Wychowawczej Iskierka czy dla Kacperka. Teraz życie potoczyło się tak, że mogę oddać sam swój jeden procent dla kogoś z mojej rodziny, mojej kuzynki. W związku z tym mam prośbę do Was - jeśli nie macie kogoś, komu chcecie oddać swój procent to oddajcie Go mojej kuzynce. Jeśli sami nie zarabiacie jeszcze, porozmawiajcie z rodzicami. Pamiętajcie, że Wy na tym nic nie tracicie.
Tu trochę więcej informacji :
Zuzia urodziła się 28 maja 2008 roku. Ważyła zaledwie 1580. Przez 2 miesiące walczyła o życie. Rozpoznano sepsę, zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych, wylew IV stopnia do komory lewej, infekcję wrodzoną, anemię. W styczniu 2009 r. wykryto hipoplazję nerki lewej, która funkcjonuje tylko w 20% oraz podejrzenie kamicy układu moczowego.
Zuzia jest opóźniona w rozwoju psychoruchowym: nie chodzi, nie mówi. Dzięki intensywnej rehabilitacji zaczyna siadać. Jest bardzo pogodnym dzieckiem.
Fizykoterapia, hipoterapia, hydroterapia, basen oraz turnusy rehabilitacyjne są niezbędne dla jej prawidłowego rozwoju. Jednak koszty z nimi związane wielokrotnie przekraczają nasze możliwości finansowe. Turnus rehabilitacyjny to wydatek rzędu 3tys. zł za pobyt 2-tygodniowy.
Dlatego zwracamy się z prośbą o wsparcie i pomoc finansową poprzez darowiznę pieniężną lub przekazanie 1% podatku dochodowego za rok 2009 na rzecz córki Zuzanny. Zuzia ma założone konto w Fundacji Dzieciom „Zdążyć z Pomocąâ€.
Wyrażamy nadzieję, że dzięki zaangażowaniu ludzi dobrej woli uda nam się stworzyć córce warunki normalnego rozwoju.
Będziemy wdzięczni za każdą pomoc.
Wszelkie wpłaty można kierować na konto:
Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocąâ€
ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa
Bank Pekao S.A. I/Warszawa
41 1240 1037 1111 0010 1321 9362
Z dopiskiem: darowizna na leczenie i rehabilitację Zuzanny Twardowskiej
1% podatku można przekazać wypełniając odpowiednio formularz rozliczenia podatkowego wpisując we właściwe pola poniższe dane:
1)nazwa OPP: Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocąâ€
2)KRS: 0000037904
3)W rubryce „Informacje uzupełniające-cel 1%†wpisujemy „Zuzanna Twardowskaâ€.
Ewelina i Andrzej Twardowscy
Polanowice 14/1
88-150 Kruszwica
Tel. 669-964-400
Strona Zuzi w Fundacji: www.dzieciom.pl/9034
Z góry dziękuję.
Tu trochę więcej informacji :
Zuzia urodziła się 28 maja 2008 roku. Ważyła zaledwie 1580. Przez 2 miesiące walczyła o życie. Rozpoznano sepsę, zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych, wylew IV stopnia do komory lewej, infekcję wrodzoną, anemię. W styczniu 2009 r. wykryto hipoplazję nerki lewej, która funkcjonuje tylko w 20% oraz podejrzenie kamicy układu moczowego.
Zuzia jest opóźniona w rozwoju psychoruchowym: nie chodzi, nie mówi. Dzięki intensywnej rehabilitacji zaczyna siadać. Jest bardzo pogodnym dzieckiem.
Fizykoterapia, hipoterapia, hydroterapia, basen oraz turnusy rehabilitacyjne są niezbędne dla jej prawidłowego rozwoju. Jednak koszty z nimi związane wielokrotnie przekraczają nasze możliwości finansowe. Turnus rehabilitacyjny to wydatek rzędu 3tys. zł za pobyt 2-tygodniowy.
Dlatego zwracamy się z prośbą o wsparcie i pomoc finansową poprzez darowiznę pieniężną lub przekazanie 1% podatku dochodowego za rok 2009 na rzecz córki Zuzanny. Zuzia ma założone konto w Fundacji Dzieciom „Zdążyć z Pomocąâ€.
Wyrażamy nadzieję, że dzięki zaangażowaniu ludzi dobrej woli uda nam się stworzyć córce warunki normalnego rozwoju.
Będziemy wdzięczni za każdą pomoc.
Wszelkie wpłaty można kierować na konto:
Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocąâ€
ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa
Bank Pekao S.A. I/Warszawa
41 1240 1037 1111 0010 1321 9362
Z dopiskiem: darowizna na leczenie i rehabilitację Zuzanny Twardowskiej
1% podatku można przekazać wypełniając odpowiednio formularz rozliczenia podatkowego wpisując we właściwe pola poniższe dane:
1)nazwa OPP: Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocąâ€
2)KRS: 0000037904
3)W rubryce „Informacje uzupełniające-cel 1%†wpisujemy „Zuzanna Twardowskaâ€.
Ewelina i Andrzej Twardowscy
Polanowice 14/1
88-150 Kruszwica
Tel. 669-964-400
Strona Zuzi w Fundacji: www.dzieciom.pl/9034
Z góry dziękuję.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
15 years 9 months ago #78905
by dior
Replied by dior on topic Re: Przekaż swój 1 % podatku.
Możesz liczyć na mnie i moją dziewczynę Amelkę. Będę także namawiał na to moich znajomych.
15 years 9 months ago #78906
by Foka
Replied by Foka on topic Re: Przekaż swój 1 % podatku.
Dziękuje Ci Mareczku
15 years 9 months ago #78920
by Nepus
Replied by Nepus on topic Re: Przekaż swój 1 % podatku.
Na mnie również możesz liczyć, postaram się też namówić rodziców i znajomych.
15 years 9 months ago #78921
by Foka
Replied by Foka on topic Re: Przekaż swój 1 % podatku.
Time to create page: 0.176 seconds