PPM - propozycja zmiany w regulaminie
15 years 7 months ago #81851
by ROO10
Replied by ROO10 on topic Re: PPM - propozycja zmiany w regulaminie
Przedstawię moją sytuację:
Mam możliwość grania w niezbyt wygodnych dla innych graczy godzinach tj:
od rana do południa (max do 14) oraz od północy (czasem od godz 1-2). W grę wchodzą tylko dni pon-pt. Weekendy odpadają.
Jest to spowodowane tym, że jestem w sieci blokowej w której jest kilkadziesiąt osób i w godzinach dziennych większość userów z mojej sieci męczy torrenty, redtuby itd. To, że ledwo dogrywam minimum w progach ligowych to zasługa tylko innych graczy, którzy wykazują dużo cierpliwości, żeby czekać na mecz ze mną np do 1 w nocy (albo tych którzy grają ze mną z mega lagami). Ledwo dogrywam ligę, więc kiedy dochodzi mi PPM to dla mnie oznacza to jedno: 3 kolejnych graczy, których muszę namawiać na grę rano albo bardzo późno w nocy. I nie ma tu znaczenia, że mam na to 15 dni. Nie wszyscy chcą grać w tych godzinach.
Spotykałem się już z reakcjami typu: nie dajesz rady to się wypisz z ligi albo zmień se neta (na 2x droższego). Myślę, że nie o to tutaj chodzi. Na miejscu twórców całej polskiej społeczności swos online (chwała im za to! - odrobina lizusostwa nie zaszkodzi:P) cieszyłbym się z każdego nowego gracza, który dołączy do rozgrywek. Ja jestem właśnie takim graczem i proszę o wyrozumiałość - człowiek się stara bo naprawdę chce grać, ale spraw technicznych (kiepski net) nie przeskoczy na chwilę obecną. Dlatego w mojej obecnej sytuacji idea przymusowego uczestnictwa w PPM to utopia, zwłaszcza wobec karania ujemnymi punktami w lidze.
Mam możliwość grania w niezbyt wygodnych dla innych graczy godzinach tj:
od rana do południa (max do 14) oraz od północy (czasem od godz 1-2). W grę wchodzą tylko dni pon-pt. Weekendy odpadają.
Jest to spowodowane tym, że jestem w sieci blokowej w której jest kilkadziesiąt osób i w godzinach dziennych większość userów z mojej sieci męczy torrenty, redtuby itd. To, że ledwo dogrywam minimum w progach ligowych to zasługa tylko innych graczy, którzy wykazują dużo cierpliwości, żeby czekać na mecz ze mną np do 1 w nocy (albo tych którzy grają ze mną z mega lagami). Ledwo dogrywam ligę, więc kiedy dochodzi mi PPM to dla mnie oznacza to jedno: 3 kolejnych graczy, których muszę namawiać na grę rano albo bardzo późno w nocy. I nie ma tu znaczenia, że mam na to 15 dni. Nie wszyscy chcą grać w tych godzinach.
Spotykałem się już z reakcjami typu: nie dajesz rady to się wypisz z ligi albo zmień se neta (na 2x droższego). Myślę, że nie o to tutaj chodzi. Na miejscu twórców całej polskiej społeczności swos online (chwała im za to! - odrobina lizusostwa nie zaszkodzi:P) cieszyłbym się z każdego nowego gracza, który dołączy do rozgrywek. Ja jestem właśnie takim graczem i proszę o wyrozumiałość - człowiek się stara bo naprawdę chce grać, ale spraw technicznych (kiepski net) nie przeskoczy na chwilę obecną. Dlatego w mojej obecnej sytuacji idea przymusowego uczestnictwa w PPM to utopia, zwłaszcza wobec karania ujemnymi punktami w lidze.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
15 years 7 months ago #81852
by ruichi
Replied by ruichi on topic Re: PPM - propozycja zmiany w regulaminie
To moze zamiast zmieniac przepisy pod jednego gracza, wystarczy przy odrobinie dobrej woli (oczywiscie jesli nie uda sie dograc - ale nie tak, ze nie gram, bo nie chce i nie bede probowal) wytlumaczyc sytuacje i liczyc na wyrozumialosc. W koncu wszyscy mamy jakies obowiazki / zawieruchy z netem/czasem/praca/dzieckiem... pozdro
15 years 7 months ago #81854
by Foka
Replied by Foka on topic Re: PPM - propozycja zmiany w regulaminie
Alleluja i do przodu !! Ostatni post Ruichiego, jak dla mnie wyczerpał dyskusje. PPM i PL mają więcej sezonów niż kariera większości tutaj piszących. Oczywiście nie zabrania Wam to komentować, ale podkreślam tym fakt, że już tyle przeżył ten puchar to i Ciebie ROO przeżyje
Trzeba spiąć poślady i walczyć. 8 meczy w sezonie to nie jest dużo. Widziałeś by w prawdziwej lidze można było nie przystąpić do Pucharu Polski?
15 years 7 months ago #81872
by Wodiczko
Replied by Wodiczko on topic Re: PPM - propozycja zmiany w regulaminie
to co Riczi i Foka napisali to jest właśnie samo sedno. Zawsze można napisać, wytłumaczyć dlaczego sprawa z frekwencją wygląda tak, a nie inaczej (oczywiście w granicach rozsądku i z odpowiednim wyprzedzeniem). My - prowadzący też jesteśmy ludźmi i każde rozsądne wytłumaczenie gracza jest przez nas brane pod uwagę.
Time to create page: 0.209 seconds