Fs-Uae Swos online

More
12 years 8 months ago - 12 years 8 months ago #117137 by bobrix
Fs-Uae Swos online was created by bobrix
Potrzebowałbym przetestować jak to działa online z kimś poza mną i moim mega kompem ;D.
Zrobiłem instalatora www.sendspace.pl/file/b0b5bdb7f18c98abda407a0 , wystarczy zainstalować kliknąć start i zagrać ze mną. Gra sie dłużej ładuje bo nie można na razie grać online z hdd, 1.25min całkowity load do opcji :/

Ustawione jest moje ip na serwer więc jak checie grać między sobą trzeba zmienić na swoje. Python 2.6 i wyżej wymagany do postawienia serwa.
Więcej odnośnie emu na stronie autora fengestad.no/fs-uae/
Emulator ma trochę większe wymagania ponoć ale to jest do przetestowania.
Emu ciekawy bo zmierza do lobby z ircem, czyli klikasz i grasz z kimś bez ustawiania szukania się itp.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 8 months ago - 12 years 8 months ago #117202 by olesio
Replied by olesio on topic Re: Fs-Uae Swos online
@bobrix: ja robiłem launcher dla FS-UAE z możliwośćią odpalenia serwera w Pythonie i działało to ok zarówno z DynaBlaster jak i IK+ (obie gry w wersji WHDLoad). Granie z adfów - jest moim zdaniem - przy obecnym poziomie zaawansowania emulatora i jego możłiwości nieporozumieniem. Jeżeli nie chce się Tobie lub nie umiesz wykonać porządnego hdf a, to dlaczego by nie skorzystać chociaż z tego hdf a, którego używamy grając online w wersję jaką przygotował RedHair. Ja kiedy graliśmy z ludźmi z forum na www.thecompany.pl w DynaBlaster, to używaliśmy jeszcze wersji, która potrafiła tylko obsługiwać twardy dysk podmontowany jako katalog, ale z tego co wiem nowsze wersji już bez problemów obsługują hdf y. Ja mam mało wolnego i jak już mam to odsypiam zmianę w robocie, ale możemy się jakoś spróbować zgadać i to przetestować. Minusem FS-UAE jest niestety koniecznośc posiadania w miarę nowego i szybkiego komputera, a poza tym aby uruchomić serwer należy mieć oczywiście zainstalowanego Pythona i publiczne IP. A i oczywiście testy w sensie czy sterowanie ok i tak dalej można wstępnie przetestować samemu, odpalając dwie instancje emulatora na localhostcie.

EDIT: odpaliłem instalkę no i proszę Cie bobrix. Taki pr0 gracz, a zmiast zrobić to w darmowym NSISie (polecam, sam używam) lub również darmowym Inno Setup, robisz w jakmiś shitcie co jest płatny i wyświetla naga przy uruchomieniu instalki. Jedno wielkie WTF! ;/

More
12 years 8 months ago - 12 years 8 months ago #117217 by bobrix
Replied by bobrix on topic Re: Fs-Uae Swos online
Problem z hdf taki, że jest des na dzień dobry, przynajmniej w swosie, pewnie musi być read only.
Grałem z djowgerem ale były pauzy pewnie przez za szybką emulacje floppy albo jego zabytkowy komputer.
Instalka pierwsze lepsze z googla na szybko, ma wrzucić config do dokumentów i to robi. :P. I tak już widzę, że to się tu nie przyjmie bo większość ma komputery o mocy kalkulatora :/

Edit:
Wypakowałem ten nasz hdf onlineowy i działa jako katalog, żadnych desów mimo vpn i ping ponad 100.
Z launcherem czy bez, śmiga taksy też działają.

Hdf www.sendspace.pl/file/00365db716379961bec43d3

More
12 years 8 months ago #117219 by olesio
Replied by olesio on topic Re: Fs-Uae Swos online
To może spróbuj bez launchera i nie poprzez hdf tylko montowanie dysku jako katalog. Ja w Dune Blaster grałem z ludźmi ze wspomnianego forum i nie było desunchów na starcie. Ważne jest chyba w miare szybkie łącze do uploadu oraz komputer osoby, która hostuje.

More
12 years 8 months ago #117308 by bobrix
Replied by bobrix on topic Re: Fs-Uae Swos online
Patrzyłem z twoim launcherem do IK i może on robić tak jak w kailerze za wybieranie serwerów. Działa na nim swos tylko ze swapem może być problem, tzn trzeba ręcznie pod F12 zmienić sobie joya/klawe.

Time to create page: 0.454 seconds