Re: Turniej Państw

More
16 years 6 months ago #65964 by lobo
Replied by lobo on topic Re: Turniej Państw

Chętnie bym zagrał, nic nie wygram, ale będę godnym ambasadorem polskiego swosa ;D

A moze po prostu zwietrzyles szanse na drugi amigowy medal do kolekcji ;D

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 years 6 months ago #65967 by dior
Replied by dior on topic Re: Turniej Państw

Chętnie bym zagrał, nic nie wygram, ale będę godnym ambasadorem polskiego swosa ;D

A moze po prostu zwietrzyles szanse na drugi amigowy medal do kolekcji ;D

Taaaa, Lobo wyniuchał, co mi po głowie chodzi. Pomyślałem, że skoro mamy Mistrza i Wicemistrza Świata w swoich szeregach, to mnie jakoś do podium dociągną :P

More
16 years 6 months ago #65971 by SzymS
Replied by SzymS on topic Re: Turniej Państw
Myślę że wielu graczy chciałoby zagrać wiec mozna wystawiać różne składy na różne reprezentacje. Np na silniejszych Niemcow Silnych POlakow na słabszych np portugali troszke slabszych ale chetnych do gry POlakow. Mozna rzucic wyzwanie na angielskim forum Niemcom zeby zebrali swe szeregi - mysle ze podejmą rękawice jak publicznie ich wyzwiemy do pojedynku;) teraz kwestia ustalenia do konca zasad. Mozna zebraC KILKU CHETNYCH DO SPISYWANIA POMYSLOW I WYBORU NAJ;EPSZYCH Z NICH. Przy dobrym zamysle turniej poszedlby sprawnie i mielibysmy fajna zabawe a tak ze inne kraje ;)

More
16 years 5 months ago #65996 by yesiu
Replied by yesiu on topic Re: Turniej Państw
Albo taki turniej: Polska - Reszta świata (ss.de :D). Fajnie by było śledzić wyniki takich rozgrywek i dopingować naszą kadrę ;].

More
16 years 5 months ago #66023 by Ibenolos
Replied by Ibenolos on topic Re: Turniej Państw
..ja jak coś to się piszę..może nie wygram wszystkich meczy...ale na pewno pokoszę ich co nie miara! ;D

Najciekawsze w/g mnie : repra 3 lig lub 3 przedziałÃ³w srn

More
16 years 5 months ago - 16 years 5 months ago #66029 by stellozza
Replied by stellozza on topic Re: Turniej Państw
Co do zliczania punktów, jak dla mnie najciekawiej byłoby grać dyi 2 mecze, i zwyciezca = +3/1 pkt. ,wg mnie właśnie takie mecze są najbardziej interesujące/zacięte.

More
16 years 5 months ago #66164 by lobo
Replied by lobo on topic Re: Turniej Państw
Temat nam troche przygasl a bardzo podoba mi sie perspektywa takiego turnieju.

Postaram sie pozbierac do kupy rzucone tu pomysly i przedstawic swoja wizje. Wiec...

Reprezentacja bedzie skladala sie z 9 zawodnikow. Wiem ze to strasznie malo jak na nasze mozliwosci ale badzmy realistami. Malo ktory kraj bedzie w stanie wystawic przeciwko nam wiecej niz 9 zawodnikow. Robimy 3 przedzialy wagowe wedlug skali Dzema, czyli do 1400 (półciężka), do 2000 (juniorciężka) i powyzej (ciezka). W kazdej wadze bedziemy miec po 3 reprezentantow.

Kto wystapi w reprezentacji?
Przychodza mi do glowy 2 rozwiazania:

1. Robimy otwarte zapisy i eliminacje, taki mini-turniej miedzy zainteresowanymi, 3 pierwsze miejsca z kazdej wagi tworza reprezentacje.
2. Robimy 2 reprezentacje i urzadzamy mecz miedzy nimi, zwycieska druzyna bedzie nas reprezentowala na arenie miedzynarodowej.

Kto bedzie kapitanem/selekcjonerem?
O tym zadecyduje demokratczne glosowanie swiezo upieczonych reprezentantow.

Rola kapitana/selekcjonera:
Ustala ze swoim vis a vis kto zagra z kim (gramy tylko z 1 przeciwnikiem!).
Motywuje swoich podopiecznych do jak najszybszego rozegrania meczu

Rola reprezentanta:
Umowic sie ze swoim przeciwnikiem i zrobic wszystko by go znokautowac

Punktacja...

Gramy DIY, mecz i rewanz bez dogrywki i karnych.
W przypadku:

1. 2 wygranych - odpowiednik KO, druzyna zdobywa 5 punktow
2. 1 wygrana + 1 remis - odpowiednik jednoglosnego zwyciestwa na punkty, druzyna zdobywa 3 punkty
3. wygrana lepsza roznica bramek - odpowiednik niejednoglosnego zwyciestwa na punkty, druzyna zdobywa 2 punkty
4. remis (2 remisy lub identyczny stosunek bramek po 2 meczach) - odpowiednik remisu, druzyna zdobywa 1 punkt

Po rozegraniu wszystkich meczow podliczamy punkty i wszystko staje sie jasne.

Dajcie znac co myslicie.

More
16 years 5 months ago #66165 by dzem
Replied by dzem on topic Re: Turniej Państw
skoro tak już to zostało podsumowane to wygląda na to, że naprawde z tym ruszymy:)
moje uwagi:
- po szybkiej analizie rankingu, przy 9 graczach mozliwe sa mecze tylko z niemcami i wlochami.
- sporo roboty dla prowadzacego/prowadzacych. No ale warto:)
Jeśli nie będzie rewolucji w takim schemacie to proponuje zarazic tematem przeciwnikow

More
16 years 5 months ago #66168 by SzymS
Replied by SzymS on topic Re: Turniej Państw
Fajnie że chłopacy się zainteresowaliscie tematem:) cieszy mnie to:) jako pomyslodawca turnieju uwazam ze robimy zapisy kto chce grac w reprezentacji i robimy lige np z tych zawodnikow kazdy z kazdym po 4 razy lub 2 i powiedzmy pierwsza 9 to reprezentacja A, reszta to Repra B czyli rezerwowi. co do skladu na inne reprezentacje mniej liczne to uwazam ze selekcjonewra w tym glowa kto wyjdzie co i jak. nie kazdy naj;epszy musi grac w kazdym meczu, czasem mozna dac szanse mlodszym i utalentowanym, bo przeciewz Lobo, Bobbie, Foka czy Root tez musza czasem odpoczac;) nie mozna narażac ich na kontuzje:) a co do pierwszych meczy....niech np Lobo rzuci wyzwanie na forum glownym Niemcom...wtedy podejma walke , damy im zasady itd i czas na zebranie reprezentacji:) jesli chodzi o gre w reprezentacji lub selekcjonowanie to moge pelnic jakas z tych funkcji. mam pomysl na kadre jako dwoch trenerow jak kiedys w Szwecji....najnizszy nr ID czyli Dzem? nie widze problemu:)

More
16 years 5 months ago - 16 years 5 months ago #66337 by Root
Replied by Root on topic Re: Turniej Państw
Fajny pomysł ale wg mnie lepsze byłoby wystawianie najlepszych składów bo w innym wypadków będzie to ciężkie do przeprowadzenia...tak naprawdę tylko Polacy i Niemcy mają taki komfort że mogą w każdej kategorii ,,wagowej wystawić graczy...inne kraje mają po ok. 5 ,,stałych graczy (Turcja, Włochy, Por4tugalia) także ciężko będzie przeforsować pomysł Lobo (Felix ,,Papa Stamm rulez :) )...
Swoją drogą miałem podobny pomysł który był niejako kompilacją pomysłÃ³w Szymsa i Lobo na turniej...miały być zespoły 4-osobowe gdzie występowali by pod ścisłymi numerami (1-4) i pojedynek zespołÃ³w polegałby na rozgrywaniu dwumeczu pomiędzy danymi numerami w zespołach. Wygrany dwumecz przez danego gracza dawałby gola jego drużynie a remis w dwumeczu oznaczałby brak gola. Możliwa amplituda wyników od 4:0 do 0:4. Można by np rozstrzygać dwumecz pomiędzy graczami (dogrywka i karne) ale to kwestia dyskusji...No i ostatnia sprawa dobór składów. Wiadomo że nie mogłoby być składu: Lobo, Foka, Bobbie, Root...każdy zespół miałby lidera (,,1 ) i pozostałych graczy w określonych limitach srn gdzie najsłabszy miałby numer ,,4 ...wszystko byłoby do uściślenia...myślałem nad doborem mniej więcej regionami kraju np Kujawsko-Pomorskie (Root, Szyms, Morys i ktoś jeszcze) ale można by to luźniej traktować powołując reprezentację ,,Pomorza czy ,,Śląska (ogólnie)...taki był mój zamysł...

Time to create page: 0.260 seconds