Zmiany w lidze na lipiec!
17 years 4 months ago #46005
by Davero
Replied by Davero on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
w 1 lidze i 2 nie bedzie takiego problemu czasami z 3 moze wystapic ... 3 zawsze moze zostac na dotychczasowych zasadach 3gr po 10-12 plajerow, kto nie gra i nie daje odpowidzi czemu ban na lige, w ten sposob wykruszy sie tych co nie chca grac.
wydaje mi sie ze tak bedzie ok jedyna sprawa to po ile zrobic zawodnikow 18 czy 20 ?
wydaje mi sie ze tak bedzie ok jedyna sprawa to po ile zrobic zawodnikow 18 czy 20 ?
Please Log in or Create an account to join the conversation.
17 years 4 months ago #46007
by Jason V79
Replied by Jason V79 on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
Mniej graczy w lidze = mniejszy problem z zagraniem wszystkim meczy. Teraz mając w lidze 10-12 graczy są problemy z rozegraniem wszystkich meczów i to na każdym szczeblu rozgrywek począwszy od SE. Przejrzyjcie sobie poprzednie sezony ilu graczy było wyrzucanych. Byłem przez 5 sezonów z rzędu w SE i bodajże 4 razy SE nie ukończyła w pełnym składzie a liczyła 10 graczy, to samo tyczy się 2 ligi. Nie liczę już 3 bo tam to występuje nagminnie. Nowi gracze początkowymi niepowodzeniami szybko rezygnują. Więc chyba najlepszym rozwiązaniem dla całkowicie nowych było utworzenie 4 ligi.
W 3 lidze często zdarzają sie powroty doświadczonych graczy (Foka, Lobo) i młodzi za szybko sie dołują faktem przegrywania 8-0.
Tak jak piszę duża ilość graczy wiąże się z problem złapania każdego. Niby to nie problem zagrać powiedzmy z 17-19 graczami 2 mecze. No ale co za problem było zagrać 4 mecze? Moim zdaniem żaden. Chyba, że ktoś wpada na 5 min raz na tydzień.
W SWOSA grają przede wszystkim ludzie po 20 roku życia. Co wiąże się, że mają pracę, rodzinę oraz różne inne problemy na głowie. Złapanie 17-19 ludzi i zagranie z nimi nie jest takie proste.
Następna sprawa. Moim zdaniem SE straci swój prestiż. Wielu się z tym nie zgodzi, ale co tam. Obecnie granie w SE było dla mnie zaszczytem. Byłem dumny, że reprezentuję jakiś poziom, żeby tam grać. Jeśli zwiększymy liczbę graczy powiedzmy 16-20 to według mnie stanie się ona ligą dla każdego. Wcześniej gracze walczyli o to by dostać się do tej śmietanki i tam zostać, przynajmniej na jakiś czas.
Takie są moje odczucia po 7 miesięcznej grze w sensible online. Jak się ktoś nie zgadza to ja już na to nic nie poradzę.
W 3 lidze często zdarzają sie powroty doświadczonych graczy (Foka, Lobo) i młodzi za szybko sie dołują faktem przegrywania 8-0.
Tak jak piszę duża ilość graczy wiąże się z problem złapania każdego. Niby to nie problem zagrać powiedzmy z 17-19 graczami 2 mecze. No ale co za problem było zagrać 4 mecze? Moim zdaniem żaden. Chyba, że ktoś wpada na 5 min raz na tydzień.
W SWOSA grają przede wszystkim ludzie po 20 roku życia. Co wiąże się, że mają pracę, rodzinę oraz różne inne problemy na głowie. Złapanie 17-19 ludzi i zagranie z nimi nie jest takie proste.
Następna sprawa. Moim zdaniem SE straci swój prestiż. Wielu się z tym nie zgodzi, ale co tam. Obecnie granie w SE było dla mnie zaszczytem. Byłem dumny, że reprezentuję jakiś poziom, żeby tam grać. Jeśli zwiększymy liczbę graczy powiedzmy 16-20 to według mnie stanie się ona ligą dla każdego. Wcześniej gracze walczyli o to by dostać się do tej śmietanki i tam zostać, przynajmniej na jakiś czas.
Takie są moje odczucia po 7 miesięcznej grze w sensible online. Jak się ktoś nie zgadza to ja już na to nic nie poradzę.
17 years 4 months ago #46009
by OLIUSTKA
Replied by OLIUSTKA on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
jak najbardziej mozn a powiekszyc lige byloby ciekawiej:))
17 years 4 months ago #46010
by buszu
Replied by buszu on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
Ja tez bylem i to w 10 osobowej SE i zdobylem z toba 7pkt geese
mimo ze spadlem sporo sie nauczylem od lepszych zawodnikow, niech maja inni ta szanse, wyzszy poziom w polskiej lidze wyzszy poziom polakow na swiecie. Prawda jest taka ze 4 moze 5 zawodnikow z SE gra na najwyzszym poziomie jak to mowi borek international level lol, reszta jest slabsza, a mimo to graja, jak ktos jest dobry to nie pogubi pkt ze slabeuszami i nadal bedzie triumfowal w SE
17 years 4 months ago #46018
by lobo
Lobo
Replied by lobo on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
Mniej graczy w lidze = mniejszy problem z zagraniem wszystkim meczy. .
Lobo
17 years 4 months ago #46021
by ruichi
Replied by ruichi on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
no to jest glowny argument za mniejsza liga
17 years 4 months ago #46024
by lobo
Replied by lobo on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
Chodzi o to ze robilismy juz turnieje po 20 osob i nigdy (wyjatkiem jest MPP) nie udalo sie rozegrac 100% w trakcie 6 tygodni. Liga trwa 3 z malym hakiem i oczami wyobrazni juz widze awantury kto z kim nie zagral i dlaczego. I tak co miesiac...
17 years 4 months ago #46029
by Foka
Replied by Foka on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
Ale w małej lidze, też często ludzie nie grają meczy i awantur nie ma...
17 years 4 months ago #46039
by buszu
Replied by buszu on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
prawda jest taka ze kto nie bedzie gral ten wylatuje z ligi i zostana ci co bede grac, nie uwazam tego za problem, uwazem ze po przez granie z wieksza iloscia osob sensiblowska wiez sie zaciska - zawsze to mozna wymienic po meczu 2 zdania - ogolnie poziom sie podniesie ... ci slabsi bede mieli sie od kogo uczyc bo nie maja okazji grac na co dzien z najlepszymi
17 years 4 months ago #46040
by Foka
Replied by Foka on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
Moja propozycja jest taka. Zdecydujmy w demokratycznych wyborach. Ale nie jakieś ankiety.
Ruichi otwiera nowy topic i tam każdy ma odpowiedzieć :
Zostajemy przy tym aktualnym systemie
Wracamy do systemu z miesięcy wcześniejszych
Ligi 20 osobowe i gramy razy 2
Gracz odpowiada 1, 2 lub 3. NIE MA INNYCH OPCJI !! Jeśli ktoś nie ma zdania, nie pisze nic. Głosowanie będzie ważne, tylko w przypadku 50 % frekwencji wyborczej, biorąc pod uwagę liczbę graczy z Ligi PL w tym sezonie (oczywiście mogą głosować też Ci, co w niej nie graja teraz). NAJWAŻNIEJSZE w tamtym temacie dajemy tylko 1,2 lub 3 nie komentujemy, post z komentarzem będzie usunięty. Komentować można tu. Jeśli frekwencja nie będzie 50% to o przyszłości ligi zdecyduje Rada Ligi.
Podoba się pomysł ??
Ruichi otwiera nowy topic i tam każdy ma odpowiedzieć :
Zostajemy przy tym aktualnym systemie
Wracamy do systemu z miesięcy wcześniejszych
Ligi 20 osobowe i gramy razy 2
Gracz odpowiada 1, 2 lub 3. NIE MA INNYCH OPCJI !! Jeśli ktoś nie ma zdania, nie pisze nic. Głosowanie będzie ważne, tylko w przypadku 50 % frekwencji wyborczej, biorąc pod uwagę liczbę graczy z Ligi PL w tym sezonie (oczywiście mogą głosować też Ci, co w niej nie graja teraz). NAJWAŻNIEJSZE w tamtym temacie dajemy tylko 1,2 lub 3 nie komentujemy, post z komentarzem będzie usunięty. Komentować można tu. Jeśli frekwencja nie będzie 50% to o przyszłości ligi zdecyduje Rada Ligi.
Podoba się pomysł ??
Time to create page: 0.547 seconds