Zmiany w lidze na lipiec!
17 years 4 months ago #45705
by ruichi
Zmiany w lidze na lipiec! was created by ruichi
Tak, tak.. obiecywane zmiany... spore? szokujące? A może w sam raz?
Myślę, że zdania będą podzielone. Pokrótce wyjaśnię co i jak w poszczególnych ligach, a potem możecie się wypowiedzieć.
Ekstraklasa:
Zwiększona do 12 drużyn. Myślę, że poziom tak się podniósł, że jeszcze paru graczy by się znalazło, ale nie ma sensu powiększać grupy za bardzo. 12 jest w sam raz. 3 spada, 3 gra w barażach.
Druga liga:
Tu zaszły największe zmiany. Rozmawiałem, słuchałem opinii.. Większość widziała ligę jako jedną grupę, gdzie szanse sa rowne, a nie zawdzieczane szczesliwemu losowaniu. Dlatego dugoligowcy graja w jednej grupie. Czy 16 druzyn to duzo? Dla jednych pewnie tak, dla drugich w sam raz. 60 meczy mysle nie stanowi problemu, bo czy graloby sie x2 czy x4, to glowne wyzwanie lezy w znalezieniu 15 graczy. Ale mysle ze wszyscy dadza rade. Awans: 1,2,3 | Baraże 4,5,6 ||| Baraże o utrzymanie 11,12,13 | Spadek 14,15,16
Trzecia liga:
Tutaj zmianą jest max 12 graczy w grupie. Awans uzyskuje zwycięzca grupy a miejsca 2,3,4 grają w barażach.
Terminy i ilości meczy się nie zmieniły, żeby nie mieszać w głowach za bardzo...
Docelowo chce zmniejszyc Druga ligę, ale jesli wszystko bedzie ok i wszyscy bedą zadowoleni to nic sie nie zmieni.
PPM zostaje taki sam
PL - 4 grupy po 4 i 4 grupy po 3 (na ten miesiac)
HF
Ekstraklasa:
Zwiększona do 12 drużyn. Myślę, że poziom tak się podniósł, że jeszcze paru graczy by się znalazło, ale nie ma sensu powiększać grupy za bardzo. 12 jest w sam raz. 3 spada, 3 gra w barażach.
Druga liga:
Tu zaszły największe zmiany. Rozmawiałem, słuchałem opinii.. Większość widziała ligę jako jedną grupę, gdzie szanse sa rowne, a nie zawdzieczane szczesliwemu losowaniu. Dlatego dugoligowcy graja w jednej grupie. Czy 16 druzyn to duzo? Dla jednych pewnie tak, dla drugich w sam raz. 60 meczy mysle nie stanowi problemu, bo czy graloby sie x2 czy x4, to glowne wyzwanie lezy w znalezieniu 15 graczy. Ale mysle ze wszyscy dadza rade. Awans: 1,2,3 | Baraże 4,5,6 ||| Baraże o utrzymanie 11,12,13 | Spadek 14,15,16
Trzecia liga:
Tutaj zmianą jest max 12 graczy w grupie. Awans uzyskuje zwycięzca grupy a miejsca 2,3,4 grają w barażach.
Terminy i ilości meczy się nie zmieniły, żeby nie mieszać w głowach za bardzo...
Docelowo chce zmniejszyc Druga ligę, ale jesli wszystko bedzie ok i wszyscy bedą zadowoleni to nic sie nie zmieni.
PPM zostaje taki sam
PL - 4 grupy po 4 i 4 grupy po 3 (na ten miesiac)
HF
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- Lord Pablo
-
- Elite Member
-
Less
More
- Thank you received: 0
17 years 4 months ago #45708
by Lord Pablo
Replied by Lord Pablo on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
hmmmm czekałem na małą sensacje
A więc w II lidze jest 180 punktów do zdobycia
Ciekawe czy załapie się do II-ej ligi
Ja bardzo lubię zmiany więc RIU będe strażnikiem wszelkich reguł bo jestem jak najbardziej za. Tylko jedno pytanko -jak to sie będzie miało do Pucharu Ligi ?
- VirgoPL
-
- Visitor
-
17 years 4 months ago #45709
by VirgoPL
Replied by VirgoPL on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
Pablo, nie gorączkuj się, Ruichi już coś wymyśli
17 years 4 months ago #45711
by buszu
Replied by buszu on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
Panowie a gdzie jest pisanie prawdy ??? najpierw bylo ze spadaja paczek germaik i buszu a teraz oni sa w ekstraklasie bo ja sie nie zglosilem (nie chcialem grac w 2 lidze) w 1 zagralbym z checia - a na ircujestem czesto i pisanie ze mnie nie ma przez germanika jest smieszne chlop rozegral 6 spotkan nie mial szans na awans i go nie bylo od 28. czuje sie poszkodowany takim obrotem sytuacji . Pisze sie o zmianach wczesniej na forum a nie spuszcza do 2 ligi . Niczym nasz PZPN nie widaodomo kto zagra z kim i kiedy ...
17 years 4 months ago #45713
by paczek
Replied by paczek on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
lol
Znowu pierwsza liga :/
17 years 4 months ago #45714
by cinek
Replied by cinek on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
paczek why?lol
17 years 4 months ago #45718
by Jason V79
Replied by Jason V79 on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
MEGA LOL. Zgadzam się w 100% z Buszu, a ta nagła reorganizacja powinna być wiadoma wcześniej, a tak to nie wiem co o niej mam myśleć.
- lukaszpogon
-
- Member
-
Less
More
- Thank you received: 0
17 years 4 months ago #45720
by lukaszpogon
Replied by lukaszpogon on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
Moim zdaniem Buszu ma troche racji !! Ale nei rozumiem jednego jak mozna neichciec grac w 2 lidze
:D:D:DD:D:D:
17 years 4 months ago - 17 years 4 months ago #45724
by Davero
Replied by Davero on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
Panowie tak sie nie robi ... po co były te baraże w tatkim razie ??? skoro mozna było dac awansem 2 i 3 miejsca z 2 lig . Uważam ta decyzje za cios ponizej pasa . Ja chcialem takiej modernizacji rozgrywek 3-4 miesiace temu, wtedy moj pomysl byl zły, a teraz jest dorby ??? skoro tak to informujcie wczesniej, a nie robcie jaj !!! Buszu ma racje narzekamy na PZPN a u nas w dzien rozgrywek sie zmienia zasady - zenujace bardziej niz Artur Borubar i Perejro razem wzieci, ale widac ze tu nawet Benałer nie poradzi. Na nastepny raz bądzcie uczciwi, co do gadania, ze sie nie da kogos zlapac to smiech z obu stron ---- mozna wyslac mesejdz na sensiblu i jest podkladka (PLAYAVELI nie ma takiego problemu) Panowie jeszcze raz NIE RÓBCIE JAJ !!! MODERNIZAJI TAK !!! SPOSOBU W JAKI ZOSTALA PRZEPROWADZONA ZDECYDOWANIE NIE !!!
- mp3fan
-
- Visitor
-
17 years 4 months ago #45731
by mp3fan
Replied by mp3fan on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
Hej. Moim zdaniem wszytko przebiegło elegancko z dużym profesjonalizmem. Nie wyobrażam sobie, by nasz sensiblowy TEAM moderatorów miał na forum pytać wszystkich jak to ma wyglądać, bo każdy mówiłby co by chciał. Ja np chciałbym 4 ligę a nie 3 gr w 3 lidze i 1gr w 2 lidze.
To wszytko jest jeszcze do doszlifowania, i nie marudźcie bo z miesiąca na miesiąc wszytko może ulec zmianie.
Pozdro dla Moderatorów SS.de/pl
To wszytko jest jeszcze do doszlifowania, i nie marudźcie bo z miesiąca na miesiąc wszytko może ulec zmianie.
Pozdro dla Moderatorów SS.de/pl
Time to create page: 0.502 seconds