Re: Turniej Państw
16 years 6 months ago #65855
by SzymS
Turniej Państw was created by SzymS
Tak sobie teraz pomyślałem czytając temat o grze Węgrów u nas w lidze, że mogłoby być ciekawie zorganizowac jakis turniej np miesieczny pomiedzy państwami społecznosci swos a. Wiekszego zamysłu nie mam i lecze na pomysły innych jesli to sie komus spodoba. Ja pomyslalem sobie ze można wytypować np 11 zawodnikow od nas....jako reprezentantów kraju i wystawic ich w meczU miedzypanstwowym np z 11 zawodnikami np z Niemiec ( bo jest tam dużo graczy). Każdy Polak rozegrałby w tym turnieju po 2 mecze z rywalem z innego państwa, a na koniec tabeli indywidualnej podliczylibysmy zdobyte punkty przez każda reprezentacje. Co wy na to? Jakies ZA ? Jakies sprzeciwy? Jakies pomysły?
Please Log in or Create an account to join the conversation.
16 years 6 months ago #65876
by Jason V79
Replied by Jason V79 on topic Re: Turniej Państw
Hmm ciekawy pomysł, ale ja bym wystawił 5 vs 5 jak w filmie Najlepsi z najlepszych.Tylko pytanie czy idzie coś takiego ustawić na ss.de, chodzi mi o przyznawanie potem medali itd. bo medale otrzymywała by wtedy drużyna.
Kolejna kwestia czy to miało by być fr czy o SRN i jak to było by rozwiązane jeśli chodzi o SRN.
Kolejna sprawa jak wybrać zawodników do gry? Ranking, pozycja w poprzednim sezonie w lidze polskiej (np. gracze 1-5), ewentualnie wybrać z góry naszego reprezentanta np. Lobo, Foka, Dżem, Dior itd., który by powoływał wg. niego najlepszych w tym momencie coś ala selekcjoner. Zmiana selekcjonera następowała by po jakimś czasie.
Ciekawy pomysł muszę przyznać i temat do dyskusji.
Kolejna kwestia czy to miało by być fr czy o SRN i jak to było by rozwiązane jeśli chodzi o SRN.
Kolejna sprawa jak wybrać zawodników do gry? Ranking, pozycja w poprzednim sezonie w lidze polskiej (np. gracze 1-5), ewentualnie wybrać z góry naszego reprezentanta np. Lobo, Foka, Dżem, Dior itd., który by powoływał wg. niego najlepszych w tym momencie coś ala selekcjoner. Zmiana selekcjonera następowała by po jakimś czasie.
Ciekawy pomysł muszę przyznać i temat do dyskusji.
16 years 6 months ago #65881
by SzymS
Replied by SzymS on topic Re: Turniej Państw
No ja czekam na propozycje:) mysle ze 5 na 5 to mało ludzi....moizna tez ustalic ze kilku najlepszych plus np jeden młody wilk . Najlepiej jakby sie wypowiedzieli inni co i jak. Mozna tez tak zrobic ze dwumecz kazda z reprezentacji wystawia zawodnika z danym nr o czym nie wiedza przeciwnicy i w okreslonym terminie na forum widnieja pary np 1 z 1 2 z 2 itd
16 years 6 months ago #65939
by stellozza
Replied by stellozza on topic Re: Turniej Państw
Całkiem ciekawy pomysł.
16 years 6 months ago #65950
by Ibenolos
Replied by Ibenolos on topic Re: Turniej Państw
hmm..no tos mi Szyms pomysł zawinął..też o tym myślałem. Ale może by tak rozlosowac posród graczy o jkiams tam stazu do repry? albo repry lig? no. ekstraklasa z 1 ligą innego państwa..drugaz z drugą?
16 years 6 months ago - 16 years 6 months ago #65952
by lobo
Replied by lobo on topic Re: Turniej Państw
Ja bym proponowal cos na wzor miedzynarodowych meczow bokserskich, modnych w latach 50tych i 60tych.
Wystawiamy reprezentantow w kazdej wadze od piorkowej po super ciezka (przedzialy wagowe mierzone w SRN zamiast kg), tak samo robia nasi przeciwnicy. Na pierwszy ogien proponuje Niemcow, bedzie im najlatwiej wystawic reprezentacje.
Selekcjonerem powinien zostac ktos o najnizszym ID (nie mylic z IQ
) na stronce, o ile sie nie myle w tym momencie jest to Dzem ale nie wiem czy bedzie chcial byc SWOSowym Papa Sztamem.
Wystawiamy reprezentantow w kazdej wadze od piorkowej po super ciezka (przedzialy wagowe mierzone w SRN zamiast kg), tak samo robia nasi przeciwnicy. Na pierwszy ogien proponuje Niemcow, bedzie im najlatwiej wystawic reprezentacje.
Selekcjonerem powinien zostac ktos o najnizszym ID (nie mylic z IQ
16 years 6 months ago #65954
by SzymS
Replied by SzymS on topic Re: Turniej Państw
Zeby specjalnie za duzp meczy do rozegrania nie było proponuje podobnie do Lobo wystawiac sklad z odp numerami od 1 do 11 powiedzmy....wskaznikiem niech beda miejsca w rankingu swiatowym (czyli srn) gramy jeden na jednego mecz i rewanz i teraz albo liczymy pkt z pojedynczych meczy miedzy zawodnikami i dodajemy do glownej tabeli albo wynik sume z dwumeczu. Kadra sie znajdzie, kadra z 2 ligi tez cieklawym pomyslem jest. Podalem Niemcow bo widze ze maja silna lige i duzo zawodnikow. Moze Wlosi tez?
16 years 6 months ago #65956
by dzem
Replied by dzem on topic Re: Turniej Państw
Podoba mi się pomysł wag . Proponowałbym tylko 3 wagi( jeśli wybierzemy inne rozwiązanie niż wagi to też jestem za małą ilością graczy) żeby nie ograniczać ilości przyszłych pojedynków (np z chorwacją) . Jeśli wywołamy temat po angielsku, podejrzewam, że powróci temat klanów (taka opcja jest zapowiadana na ss.de odkąd tu jestem;) Ale jeśli fajnie to sformułujemy i wyzwiemy zaodrzan na pojedynek to na pewno nie odmówią i temat ruszy.
Bez rzucania okiem na rank pomyśłałem o przedziałach do 1400, do 2000 i powyżej.
Przy 5 wagach to np: do 1300, do 1600, 1900, do 2200 i powyzej, ale całkiem możliwe, że tylko my bylibyśmy w stanie wystawić skład bez naciągania przedziałÃ³w;-)
Z dodatkowych zasad to trzeba rozważyć istnienie remisów. Kwestia typowania to może być selekcjoner (z chęcią poselekcjonuję
) lub eliminacje, w których tylko zainteresowani reprezentowaniem kraju biorą udział. A nawet głosowanie. Myślę, że innym krajom też nie powinniśmy narzucać drogi wyboru graczy.
Bez rzucania okiem na rank pomyśłałem o przedziałach do 1400, do 2000 i powyżej.
Przy 5 wagach to np: do 1300, do 1600, 1900, do 2200 i powyzej, ale całkiem możliwe, że tylko my bylibyśmy w stanie wystawić skład bez naciągania przedziałÃ³w;-)
Z dodatkowych zasad to trzeba rozważyć istnienie remisów. Kwestia typowania to może być selekcjoner (z chęcią poselekcjonuję
16 years 6 months ago #65960
by lobo
Replied by lobo on topic Re: Turniej Państw
Temat nabiera tempa, moze dla rozeznania urzadzic wstepne zapisy zeby wiedziec ilu jest chetnych do gry w turnieju?
16 years 6 months ago #65961
by dior
Replied by dior on topic Re: Turniej Państw
Bardzo mi się podoba pomysł z kategoriami (wagowymi, punktowymi etc). W ogóle idea świetna. Pamiętam, że jak pomagałem Dżemowi przy organizacji turnieju klanów (strasznie dawno temu, szczegółÃ³w już za dobrze nie pamiętam), to uznaliśmy ranking za kryterium poniekąd wtórne i zdecydowaliśmy się bazować na liście transferowej . Chodzi o ewaluację zawodników z ss.de, o oceny, jakie otrzymujemy od innych graczy i teoretyczną wartość pieniężną każdego gracza. Wszyscy oczywiście znają tę listę. Wtedy, pamiętam, była ona bardzo miarodajna. Natomiast to już w gruncie rzeczy kwestia umowna, jakąś tam zasadę doboru zawodników się ustali.
Chętnie bym zagrał, nic nie wygram, ale będę godnym ambasadorem polskiego swosa ;D
Chętnie bym zagrał, nic nie wygram, ale będę godnym ambasadorem polskiego swosa ;D
Time to create page: 0.231 seconds