- Forum
- SUPPORT & DOWNLOADS
- YOUR LANGUAGE
- Polski
- Archiwum
- Re: Oby me wypociny nie wywołały kolejnej wojny
Re: Oby me wypociny nie wywołały kolejnej wojny
- Lord Pablo
-
Topic Author
- Elite Member
-
Less
More
- Thank you received: 0
16 years 4 months ago - 16 years 4 months ago #68326
by Lord Pablo
Oby me wypociny nie wywołały kolejnej wojny was created by Lord Pablo
Panowie długo myślałem nad naszym regulaminem i stwierdziłem że chyba jest troszkę za surowy. Regulamin został zmieniany by zmusić niektórych do gry, a tak naprawdę to trzeba zmienić nawyki i przyzwyczajenia graczy, którzy celowo olewają sobie pierwsze dni ligi myśląc (eee dopiero sie liga się zaczęła, mam jeszcze kilka dni, popatrzę jak inni punktują i zacznę grać po tygodniu) A potem zbliża się dziesiąty i są jaja jak berety, bo ktoś kogoś szukał na początku miesiąca, a drugi chce dograć 9tego i 10tego. I zaczynają się kłÃ³tnie, wpisy na forum, udowadnianie sobie kto ma racje. Ostatnio prowadzący tracą sporo czasu pisząc posty, opierając się na regulaminie lub nie. Przykładem może być Bobi który miesiąc temu czegoś tam nie dograł, a efektem tego było bodajże 3 strony na forum, zamiast grać to siedzimy na forum i udowadniamy sobie kto ma racje itd. Gorzej niż w Sejmie. Kolejna sprawa to Lecha no i troszkę CracoviaPasy. Chłopaki polecieli owszem słusznie zgodnie z regulaminem, nie zgłosili problemu na czas więc polecieli, ale gdyby regulamin był bardziej miękki, nie musieli by wylatywać z Ligi tak szybko. W regulaminie jest również punkt mówiący że prowadzący może dać szansę komuś kto nie dograł pod warunkiem że nadrobi zaległości w 48 godzin, i ten punkt chyba też nie jest do końca przemyślany, bo jeżeli ktoś ma kłopoty z netem lub ma problemy sprzętowe czy inne to na pewno nie nadrobi zaległości w 48 godzin.
Teraz jak ja to widzę (oczywiście możecie się z tym nie zgodzić) Gracz który ma Zero lub kilka meczy i brak wpisu na forum lub poinformowania kogoś z prowadzących oczywiście leci z Ligi, ale jeżeli ktoś prawie dograł i ma tych meczy przykładowo 10,12 czy 15 i dokonał wpisu na forum lub poinformował prowadzącego wcześniej lub później, to powinien dostać szansę ale nie w 48 godzin. Ale jeżeli delikwent na drugim progu limitowym nadal robi problemy powinien zostać usunięty, bo nikt specjalnie dla niego nie będzie siedział 25tego na Ircu, by on mógł zagrać swe wszystkie zaległe mecze . Teraz sprawa wylotów – jeżeli ktoś ma wylecieć z danej Ligi Prezes SWOS Polska powinien ustalić to z prowadzącym daną ligę, by potem nie było gadanie że Ruichi mnie wywalił. Ruichi wkłada wiele czasu i sił by nasza Liga żyła wiecznie i swą pracę wykonuje naprawdę SUPERRRR !!! i chwała mu na wieki za to.
Co do pana CracoviaPasy wielokrotnie nie dogrywał lub dogrywał w ostatniej chwili i jemu należało by stworzyć specjalny regulamin dotyczący tylko jego, lub ustalić jakiś grafik gier, bo nie mogę pojąć jednego – dlaczego nigdy nie zagrał meczy ligowych na początku miesiąca? chociaż kilka by potem mieć spokój, no nie wierzę że ma czas na grę tylko 10tego 20tego i 25tego. Trudne jest prowadzenie ligi gdy tak ktoś postępuje, a rywalom odechciewa się gry gdy szukają kogoś kilka razy dziennie lub prawie codziennie by dograć to co muszą. Co jeżeli przykładowo brakuje mu 4 gier jest godzina lub dwie do końca progu limitowego, a brakują mu 4 gry do limitu wchodzi na Irca patrzy a z ligi widzi tylko mnie i pyta się o ligę, a tu akurat przykładowo mam synka na kolanach lub podwyższone Pingi? I tu zaczyna się sprawa komplikować i sami wiecie co było by dalej. CracoviaPasy tylko bez urazy bo ja piszę to co widzę i nic tu nie wymyślam. Miło by było gdybyś napisał receptę jak widzisz ukończenie swej Ligi w 25 dni ?
Teraz jak ja to widzę (oczywiście możecie się z tym nie zgodzić) Gracz który ma Zero lub kilka meczy i brak wpisu na forum lub poinformowania kogoś z prowadzących oczywiście leci z Ligi, ale jeżeli ktoś prawie dograł i ma tych meczy przykładowo 10,12 czy 15 i dokonał wpisu na forum lub poinformował prowadzącego wcześniej lub później, to powinien dostać szansę ale nie w 48 godzin. Ale jeżeli delikwent na drugim progu limitowym nadal robi problemy powinien zostać usunięty, bo nikt specjalnie dla niego nie będzie siedział 25tego na Ircu, by on mógł zagrać swe wszystkie zaległe mecze . Teraz sprawa wylotów – jeżeli ktoś ma wylecieć z danej Ligi Prezes SWOS Polska powinien ustalić to z prowadzącym daną ligę, by potem nie było gadanie że Ruichi mnie wywalił. Ruichi wkłada wiele czasu i sił by nasza Liga żyła wiecznie i swą pracę wykonuje naprawdę SUPERRRR !!! i chwała mu na wieki za to.
Co do pana CracoviaPasy wielokrotnie nie dogrywał lub dogrywał w ostatniej chwili i jemu należało by stworzyć specjalny regulamin dotyczący tylko jego, lub ustalić jakiś grafik gier, bo nie mogę pojąć jednego – dlaczego nigdy nie zagrał meczy ligowych na początku miesiąca? chociaż kilka by potem mieć spokój, no nie wierzę że ma czas na grę tylko 10tego 20tego i 25tego. Trudne jest prowadzenie ligi gdy tak ktoś postępuje, a rywalom odechciewa się gry gdy szukają kogoś kilka razy dziennie lub prawie codziennie by dograć to co muszą. Co jeżeli przykładowo brakuje mu 4 gier jest godzina lub dwie do końca progu limitowego, a brakują mu 4 gry do limitu wchodzi na Irca patrzy a z ligi widzi tylko mnie i pyta się o ligę, a tu akurat przykładowo mam synka na kolanach lub podwyższone Pingi? I tu zaczyna się sprawa komplikować i sami wiecie co było by dalej. CracoviaPasy tylko bez urazy bo ja piszę to co widzę i nic tu nie wymyślam. Miło by było gdybyś napisał receptę jak widzisz ukończenie swej Ligi w 25 dni ?
Please Log in or Create an account to join the conversation.
16 years 4 months ago #68336
by Root
Replied by Root on topic Re: Oby me wypociny nie wywołały kolejnej wojny
Jak na moje nawet mając kłopoty z netem można to zgłosić na forum...nie żyjemy w 19 wieku, są telefony, kafejki internetowe, znajomi i jak się chce to można....wydać 20 groszy na sms-a żeby ktoś zrobił wpis na forum bo np ,,net mi padł czy wydać 2 złote na 30 min w kafejce to chyba nie problem...jak się chce to można...faktycznie tu sprawa tkwi w mentalności ale może po mału to się zmieni..
16 years 4 months ago #68380
by morys
Replied by morys on topic Re: Oby me wypociny nie wywołały kolejnej wojny
Mały OT.
Nie pamietam już kiedy ostatnio widzialem jakas kafejke internetowa
16 years 4 months ago #68399
by stellozza
Replied by stellozza on topic Re: Oby me wypociny nie wywołały kolejnej wojny
To jeszcze takie istnieją?
- bobocraxa
-
- Visitor
-
16 years 4 months ago #68402
by bobocraxa
Replied by bobocraxa on topic Re: Oby me wypociny nie wywołały kolejnej wojny
lord cche grac tylko ostatnio mam duzo pracy prze skupowanie iphone i jezdzenie zagranice je sprzedac, czaem po 1000-2000km w jedna strone, pozniej przyjezdzam przemeczony wiedz granie w swos po trasie nie daje przyjemnosci, jesli jestem w polsce tez duzo pracuje czasemw staje o 7 rano i pracuje do 21-22 a czasem jest brak w handlu nic cie nie dzieje i wtedy mam czas na swos;)))) najwiecej mam tez czasu w sobote i niedziele wtedy moze pracuje tylko w sobote, (obiad itp sprztanie kobieta w ciazy;)wiedz moge grac w niedziele najlepiej jak zostawiam numer tel np 501422200 600422200 wtedy pusicc bita lub sms i sie dogadam z przeciwnikiem, na gg rzadko wchodze bo malo jestem i w kraju i duzo pracuje wiedz najlesze rozwiazanie to chyba sms;))
16 years 4 months ago #68442
by Root
To kolejne argumenty na to że internet jest tak powszechny że wszędzie (np.na uczelniach jest zazwyczaj kilka stanowisk gdzie można nieodpłatnie posiedzieć na necie) można skorzystać z netu i skrobnąć na forum info że ma się problemy z kompem czy netem itd...
Replied by Root on topic Re: Oby me wypociny nie wywołały kolejnej wojny
Mały OT.
To jeszcze takie istnieją?
To kolejne argumenty na to że internet jest tak powszechny że wszędzie (np.na uczelniach jest zazwyczaj kilka stanowisk gdzie można nieodpłatnie posiedzieć na necie) można skorzystać z netu i skrobnąć na forum info że ma się problemy z kompem czy netem itd...
16 years 4 months ago #68473
by Foka
Replied by Foka on topic Re: Oby me wypociny nie wywołały kolejnej wojny
Dokładnie. Chciałem tylko zauważyć, że problemy zwykle są z tymi samymi osobami.
- Forum
- SUPPORT & DOWNLOADS
- YOUR LANGUAGE
- Polski
- Archiwum
- Re: Oby me wypociny nie wywołały kolejnej wojny
Time to create page: 0.198 seconds