Re: Zapisy na Puchar Polski.

More
17 years 6 months ago #40277 by lobo
W zwiazku z wczorajszym zamieszaniem przy ustalaniu grup PP proponuje zmienic formule zapisow.
W zwiazku z tym ze niektorzy gracze zapisuja sie a nie pojawiaja sie na kanale praktycznie kazda grupa wczoraj liczyla inna ilosc graczy. W grupie w ktorej gralem oprocz mnie pojawil sie tylko Domin.

1. Stworzyc temat na forum, mniej wiecej tydzien przed data pucharu (na zasadzie zapisow do ligi) Tak zeby miec przeglad kto wystapi.
2. Zapisy na stronce zaczac jakies 2 godziny przed startem

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
17 years 6 months ago - 17 years 6 months ago #40280 by Foka
Replied by Foka on topic Re: Zapisy na Puchar Polski.
Tak też miałem ten temat poruszyć, ale na priv z Ruichi chciałem najpierw, ale skoro wyszło to wcześniej powiem jakie jest moje zdanie.

Uważam, że można zapisać sie na stronce, ale niech obok wielkimi literami napisane będzie :

KAŻDY, KTO SIĘ ZGŁOSI NA LISTĘ STARTOWĄ, A NIE POJAWI SIĘ NA TURNIEJU DOSTANIE ZAKAZ NA GRĘ WE WSZYSTKICH PRZYSZŁYCH PUCHARACH POLSKI.

W dobie telefonii komórkowej nie jest wielkim problemem napisanie do kogoś smsa jeśli w ostatniej chwili coś wypadnie. Trzeba brać odpowiedzialność za swoje czyny.

Nie masz pewności nie zapisuj się, zapisy są możliwe do minuty przed turniejem, czyli przyjdziesz 19.59 będziesz mógł się zapisać i nie będzie problemu.

More
17 years 6 months ago - 17 years 6 months ago #40282 by dior
Replied by dior on topic Re: Zapisy na Puchar Polski.
I karę śmierci. ;D

A tak poważnie, to przy 20 osobach weryfikacja listy uczestników trwa kilka minut. Zawsze tak to wyglądało i nigdy nie było problemu. Może wystrczy np. rozesłać pm do ludzi, którzy się wpisali i nie zagrali z prośbą o nieutrudnianie sprawy w przyszłości? Naprawdę nie musimy się ciągle i za wszystko karać. Wystarczy porozmawiać. W dobie telefonii komórkowej cały czas zdarzają się sytuacje nioczekiwane, przypadki losowe, które sprawiają, że się o wysłaniu wiadomości sms nie pamięta, brak zasięgu w metrze, pusta bateria, zwyczajna niechęć do nawiązania kontaktu z zewnętrzem (ja np. miewam takie introwertyczne skłonności i rozumiem, że ktoś też może tak się akurat poczuć).

Panowie, na Boga, spokojnie, nie ma sensu się tak gorączkować ;)

Pozdrówka!

More
17 years 6 months ago #40293 by Foka
Dior, ale każdy puchar to notorycznie kilka osób, które się zapisały, ale nieoczekiwanie nie mogły przyjść. Tylko wizja kary może zmotywować ludzi do szanowania tych, którzy organizują i grają. Na kanale jest koło 40 osób i znajdź potem te 5, których akurat nie ma. To trwa. Zwykle strona działa słabiaj więc usunięcie się przedłuża. Czas na zmiany. Wszystko trzeba z czasem ulepszyć jeśli kary mają w tym pomóc, to trzeba z nich skorzystać.

More
17 years 6 months ago #40323 by dior
To zawsze będzie dla mnie najgorsza z mozliwych dróg, która powoli uśmierca klimat, dobry klimat, jaki - mimo wszystko - wciąż panuje na kanale... Przez takie podejście do sprawy zrezygnowałem z opa, z ligi, z aktywności online. Teraz znowu się zaczyna. Ja się na żadne kary po prostu nie zgadzam, ale to moje prywatne zdanie, nie trzeba się oczywiście z nim liczyć. Wizja kary do niczego nie motywuje. Wizja kary wiąże się tylko ze strachem przed karą. Strasząc, nie uzyskasz w oczach innych szacunku. To jakiś absurd.
Nie ja w każdym razie tu decyduję, ale nie będę uczestniczył w żadnych kolejnych rozgrywkach obwarowanych jakimiś represyjnymi regulaminami. Nie tędy droga Panowie.

More
17 years 6 months ago #40326 by dior
Po namyśle, to jednak rezygnuję ze zbyt silnych deklaracji, bo nie o to chodzi, ale w dalszym ciągu widmo kolejnych kar mi się nie podoba. Może jednak porpozycja Lobo, czyli zpisy na godzinę, czy dwie przed pucharem? Przecież to by sprawę załatwiło... ;)

More
17 years 6 months ago #40332 by cinek
Replied by cinek on topic Re: Zapisy na Puchar Polski.

Tak też miałem ten temat poruszyć, ale na priv z Ruichi chciałem najpierw, ale skoro wyszło to wcześniej powiem jakie jest moje zdanie.

Uważam, że można zapisać sie na stronce, ale niech obok wielkimi literami napisane będzie :

KAŻDY, KTO SIĘ ZGŁOSI NA LISTĘ STARTOWĄ, A NIE POJAWI SIĘ NA TURNIEJU DOSTANIE ZAKAZ NA GRĘ WE WSZYSTKICH PRZYSZŁYCH PUCHARACH POLSKI.

W dobie telefonii komórkowej nie jest wielkim problemem napisanie do kogoś smsa jeśli w ostatniej chwili coś wypadnie. Trzeba brać odpowiedzialność za swoje czyny.

Nie masz pewności nie zapisuj się, zapisy są możliwe do minuty przed turniejem, czyli przyjdziesz 19.59 będziesz mógł się zapisać i nie będzie problemu.

Niech się zapisują tylko niech będzie np aktualizowana lista graczy na 5 min przed rozpoczęciem pucharu, ze stanem jaki jest na kanale #pucharpolski, jeśli ktoś pojawi się po tym czasie, a jeszcze przed rozpoczęciem będzie mógł sie ponownie dopisać i zgłośić chęc uczestnictwa organizatorowi. Jestem przeciwny stosowania dodatkowych KAR.

More
17 years 6 months ago #40339 by Foka
Czyli Dior nie widzisz różnicy w lidze przed wprowadzeniem kar i po wprowadzeniu? Ba twierdzisz, że lepiej było bez karania?

More
17 years 6 months ago - 17 years 6 months ago #40340 by lobo
Replied by lobo on topic Re: Zapisy na Puchar Polski.
Nie chodzi mi bron Boze o kary tyloko o sprawniejsza organizacje. Uwazam ze stanowiska Diora i Foki to dwa przeciwne bieguny dlatego proponuje spotkac sie na rowniku.
Tak naprawde puchar nie musi wisiec na stronie przez tydzien bo praktycznie kazdy wie kiedy bedzie. W topic na kanale mozna dac linka do forum dla mniej zorientowanych.

More
17 years 6 months ago #40341 by Foka
Jest to z całą pewnością jakieś rozwiązanie. Możliwość zgłoszenia na stronie wrzucać na godzine czy dwie przed.

Time to create page: 0.243 seconds