Re: Dlaczego remis jest lepszy niz zwyciestwo?

More
17 years 4 months ago - 17 years 4 months ago #44363 by dzem
1. W przypadku zwycięstwa z Austrią:
- Chorwacja nie jest pewna 1. miejsca i gra z nami na 100%
- Austria ma mniejsze szanse na wyjście i z Niemcami gra tylko o prestiż
- W przypadku zwycięstwa Niemiec nad Austrią (i naszego nad chorwatami, lol), powstaje tabela 3 druzyn w ktorej liczy sie bilans bramkowy: Niemcy +2, Chorwacja +1, Polska 0. Obliczenia zakladaja zwyciestwo Niemiec(vs Aus) i Polski(vs CRO) roznica tylko jednej bramki.
- Wniosek: w przypadku zwyciestwa Niemiec nad Austria, i tak musimy wygrac z Chorwacją różnicą 2 bramek.

2. Stan faktyczny: do awansu potrzebujemy:
- zwycięstwa Austrii nad Niemcami +1
- zwycięstwa Polski nad Chorwacją +2

Podusmowujac dochodzimy do porownania dwoch sytuacji - co jest bardziej prawdopodobne?

Nasze zwycięstwo 2:0 nad Chorwacją grającą na 100% (i nie oglądanie się na innych)
czy
Nasze zwycięstwo 2:0 nad Chorwacją w 100% pewną 1. miejsca (byc moze wystawiajaca zupelnie rezerwowy sklad) + zwyciestwo Austrii mającej realne szanse na awans nad Niemcami.

Z wczorajszego dnia moje trzy wnioski są takie:
- Polacy grają nieco do dupy i w normalnych warunkach z Chorwacją mogą liczyc tylko na Boruca i dwa cudy z przodu.
- Niemcy wcale nie są tacy mocni, jak moglo sie wydawac po meczu z Polska
- Austria zagrala dwa niezle mecze (szczegolnie poczatki). Jesli zagraja z Niemcami tak jak z nami, to 2:0 po 30 minutach jest bardzo prawdopobne. Niemcy są lepsi wiec beda gonic wynik, ale sedzia i tak bedzie mial austriackie korzenie;-)

Wiadomo, ze lepiej moc liczyc tylko na siebe.. i zdecydowanie wolalbym wczoraj wygrac.
Natomiast z punktu widzenia awansu, kto wie czy remis nie zwiększa naszych szans na awans...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
17 years 4 months ago #44365 by Tomplus
Drugi narodowy sport: Rachowanie ;)

Po pierwsze Chrowacja moze sobie trochę odpuścić, ze względu na to że na pewno znajdzie się w ćwierćfinale. To jest możliwość, szansa dla Polski że wygra.

Po drugie. Konkurencja do awansu też ma do powiedzenia swoje 3 grosze.
Austria w meczu z Chorwacją, grała prawie cały mecz bardzo dobrze, mieli szanse wygrać, tak jak wczoraj z Polską w pierwszej części meczu.
Jednak ich wygrana to większy spokój duszy dla Polaków. Mamy paradoks, teraz kibicujemy Austrii, ale nie za dużo, tylko na 1:0, 2:1, 3:2 ;)

Niemcy, mecz z Chorwatami to był przypadek przy pracy i ich pociąg do wygrywania jest większy niż u Austriaków. Niemiecka lokomotywa jak wygra (pewnie 2:0, oby nie) to będzie po turnieju dla Polaków.

Wczoraj kibicowałem Niemcom, przez całe spotkanie, a przynajmniej na remis. Jako jedyny. Wiedziałem że jeżeli coś ma się popsuć, to naprawić można tylko w ostatnim meczu turnieju.
a tutaj taki klops, szanse spadają na łeb na szyję.

More
17 years 4 months ago - 17 years 4 months ago #44411 by morys
Pozwole sobie zauważyć ( o ile moja wiedza o przepisach jest wystarczajaca) , ze do awansu potrzebne nam jest nie tylko zwyciestwo o roznicy bramek wyzszej niz zwyciestwo austriakow , rowniez liczba bramek strzelonych przez nas musi byc conajmniej rowna do trafionych przez austrie(o ile roznica bramek zwyciestwa polski bedzie wyzsza o 1 od roznicy bramek zw. ausstrii) :) ostro chyba sm nie rozumiem :)).
Dla przykładu :
AUS - NIE 3-2
POL - CHO 2-0

da Austria 4 pkt. bramki- 4-4
Polska 4 pkt. bramki 3-3
a poniewaz mecz bezposredni zakoczyl sie remisem awans uzyskuje druzyna z wieksza liczba strzelonyh goli.

AUS - NIE 2-1 POL - CHO 2-0 BEDZXIE CIEKAWIE

More
17 years 4 months ago #44414 by Tomplus
Dlatego Austria musi strzelić tylko max 2 gole z jednym straconym ;)

More
17 years 4 months ago #44447 by Foka
Dżem musisz się upomnieć o prawa autorskie :D

www.sport.pl/sport/1,90858,5313145,Nowe_...ustria_nie_mial.html

More
17 years 4 months ago - 17 years 4 months ago #44543 by cinek
Nie jest źle mamy 2% szans :)

Jeszcze coś takiego znalazłem

Jeśli dwie lub więcej drużyn mają tyle samo punktów po wszystkich meczach w swojej grupie, o ustaleniu kolejności decydują poniższe kryteria:

a) liczba punktów uzyskana w meczach między zainteresowanymi zespołami

b) różnica bramek w meczach między zainteresowanymi zespołami

c) liczba bramek strzelona w meczach miedzy zainteresowanymi zespołami (jeśli więcej niż dwie drużyny mają tyle samo punktów)

d) różnica bramek we wszystkich meczach

e) bramki zdobyte we wszystkich meczach

f) współczynnik z kwalifikacji do Mistrzostw Świata w 2006 roku i Mistrzostw Europy w 2008 roku

g) współczynnik fair play zespołÃ³w (tylko na turnieju)

h) losowanie

More
17 years 4 months ago #44679 by torpedo
tośmy pograli.

siwy niech wraca do Holandii, albo lepiej Trynidadu. tyle w temacie ode mnie. :)

More
17 years 4 months ago #44682 by Tomplus
eee tam,,,,

Z takim myśleniem jak Ty....

Trzeba zostawić go na stanowisku, niech ciągnie reprezentacje do MŚ, wierzę że jeżeli uda się mu awansować, to zupełnie inaczej-lepiej przygotuje POLSKICH PIŁKARZY - do wielkiej imprezy.
Od drużyny pewnie odsunie starą gwardię, i wejdzie młode pokolenie, prawdopodobnie Ci co dzisiaj widzieliśmy, tylko bez Krzynówka, Bąka, Żurawskiego.
Może wyłowi jakiegoś Brazyliana jeszcze.

Dopiero jak mu się nie uda osiągnąć tego to może odejść, powinien odejść.

Ja nie jestem zadowolony z porażki z CRO-B, ale nie znaczy że ogólnie reprezentacja (a raczej niektórrzy reprezentacji) zaprezentowała się źle...

Jedno mam ale do tych wszyskich kopaczy ... Co z skutecznością ?

More
17 years 4 months ago #44684 by Foka
Ja nie będę narzekał i krytykował piłkarzy bez końca, bo sensu to większego nie ma. Z meczu na mecz graliśmy słabiej. Ale ogólnie nie uważam, że jest tragicznie. Pomimo tego, że zdobyliśmy punkt uważam, że było lepiej niż na Mundialach. Wiem, że Leo popełnił błędy, ale w przeciwieństwie do Engela i Janasa mam pewność, że wyciągnie wnioski. Poza tym Leo w przeciwieństwie do poprzedników nieustannie szuka nowych graczy. Nie opierdala się w lesie pod Wronkami, tylko organizuje te mecze dla kadry B. Nie pisze książki, tylko jest na meczach, w których grają potencjalni kadrowicze. Uważam, że trzeba mu dać kontrakt do roku 2012. To będzie najważniejsza impreza w historii polskiej piłki. MŚ, a dokładniej eliminacje trzeba potraktować tak, by przygotować graczy, którzy zagrają na Euro w Polsce. Zagrają i nie zje ich trema.
Nie ma się, co oszukiwać trzeba podziękować : Żurawskiemu, Bąkowi, Krzynówkowi, Żewłakowowi. Nie dla tego, że uważam, że są beznadziejni. Ale dla tego, że na Euro 2012 nie zagrają. Leo powinien dostać teraz wolną rękę i ciężko pracować, byśmy w Polsce nie odpadli już w grupie.

More
17 years 4 months ago #44685 by torpedo
tylko że on jest już stary i do 2012 to raczej nie dożyje

Time to create page: 0.262 seconds