Zmiany w lidze na lipiec!
17 years 4 months ago #46064
by szczepan
Replied by szczepan on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
mimo ze tymczasowo nie gram w lidze, pozwolilem sobie zaglosowac. dla mnie opcja numer 1 jest nietrafiona ze wzgledu na olbrzymia ilosc gier w drugiej lidze-przy dodaniu do tego obowiazkowego pucharu ligi dla drugoligowcow robi sie naprawde ciezko. pomysl numer 3 fajny, ale jednak bardziej lezy mi wersja 4 meczy z kazdym
Please Log in or Create an account to join the conversation.
17 years 4 months ago #46074
by domenechu
Replied by domenechu on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
Ja osobiscie nie wyobrazam sobie by w polskiej lidze byly tylko 2 mecze. Moim zdaniem problemem nie jest ilosc meczy bo i tak zazwyczaj sie gra od razu wszystkie 4 tylko to czy sie kogos spotka na kanale.
17 years 4 months ago #46082
by Big Boss
Replied by Big Boss on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
Osobiscie podoba mi sie pomysl zmian w lidze, zamierzam grac i mysle, ze bedzie ciekawiej moc grac z jak najlepszymi pozdrawiam wszystkich sensiblowcow
17 years 4 months ago #46087
by dzem
Replied by dzem on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
Ja bym z checia pierwsza lige nawet zmniejszyl do 10 graczy, choc oczywiscie 12 wiele nie zmienia. W kazdym razie - im bardziej elitarna tym lepiej;-)
mi zawsze podobaly sie grupy smierci i sytuacja w ktorej Foka byl blisko spadku miesiac temu dla mnie jest bardziej emocjonujaca niz rozgrywki w ktorych polowa meczow rozegrana bedzie po macoszemu . Nie oszukujmy sie.. wbrew pozorom poza #sensible.pl nadal toczy sie zycie:) Czeso ktos wchodzi na kanal zmeczony, po piwku, przed egzaminem, po rozwodzie, czy po pracy . Poza tym w niektore dni łącza graczy po prostu szaleją. Jednak przy takiej ilosci graczy trzeba by z kazdej okazji korzystac i grac nawet wiedzac ze jest się wyprutym . Nie ma w tym pozytku treningowego dla slabszych graczy, a jedynie uczucie wkurzenia na system.
Ja zaglosowalem za brakiem dalszych zmian, bo duza 2 liga jest miejscem w ktorym tak czy siak prawie zawsze beda grali naprawde dobrzy gracze - wiec element treningowy dla nowych bedzie zachowany.
A co do idealnej 1 ligi moim zdaniem: 8-10 graczy x2. Ok, nie ma tego duzo do zagrania, ale jak ktos jest glodny gry to zawsze moze grac ooo, friendly, cupy, puchary itd..
Jednak w tak malej lidze, w ktorej graja tylko gracze ktorzy naprawde musieli potwierdzic zainteresowanie SWOSem realne jest wprowadzanie dalszych nowinek. Do tej pory w wielu kwestiach polska liga byla pionierska, a w przypadku 20-osobowej ligi mozemy zapomniec o udziwnieniach . Jakie udziwnienia mam na mysli?
- Sporządzanie raportów z kazdego meczu (tak jak w lidze friendly ktorej dokladnej nazwy nie pamietam)
- byc moze nawet ustalenie harmonogramu rozgrywek (elastycznego, ale jednak) + transmisja z meczow (mam patent na to;-)
- realne byloby przygotowywanie się pod styl gry konkretnego przeciwnika, (a nie granie gdy akurat sie spotkamy)
- wszystko inne co nam przyjdzie do glowy i bedzie godne uwagi;-)
Ostatnio zauwazylem na forum opinie kolegow po fachu z Niemiec ze ich liga jest najmocniejsza - trzeba sie postarac zeby nie mieli racji;-)
mi zawsze podobaly sie grupy smierci i sytuacja w ktorej Foka byl blisko spadku miesiac temu dla mnie jest bardziej emocjonujaca niz rozgrywki w ktorych polowa meczow rozegrana bedzie po macoszemu . Nie oszukujmy sie.. wbrew pozorom poza #sensible.pl nadal toczy sie zycie:) Czeso ktos wchodzi na kanal zmeczony, po piwku, przed egzaminem, po rozwodzie, czy po pracy . Poza tym w niektore dni łącza graczy po prostu szaleją. Jednak przy takiej ilosci graczy trzeba by z kazdej okazji korzystac i grac nawet wiedzac ze jest się wyprutym . Nie ma w tym pozytku treningowego dla slabszych graczy, a jedynie uczucie wkurzenia na system.
Ja zaglosowalem za brakiem dalszych zmian, bo duza 2 liga jest miejscem w ktorym tak czy siak prawie zawsze beda grali naprawde dobrzy gracze - wiec element treningowy dla nowych bedzie zachowany.
A co do idealnej 1 ligi moim zdaniem: 8-10 graczy x2. Ok, nie ma tego duzo do zagrania, ale jak ktos jest glodny gry to zawsze moze grac ooo, friendly, cupy, puchary itd..
Jednak w tak malej lidze, w ktorej graja tylko gracze ktorzy naprawde musieli potwierdzic zainteresowanie SWOSem realne jest wprowadzanie dalszych nowinek. Do tej pory w wielu kwestiach polska liga byla pionierska, a w przypadku 20-osobowej ligi mozemy zapomniec o udziwnieniach . Jakie udziwnienia mam na mysli?
- Sporządzanie raportów z kazdego meczu (tak jak w lidze friendly ktorej dokladnej nazwy nie pamietam)
- byc moze nawet ustalenie harmonogramu rozgrywek (elastycznego, ale jednak) + transmisja z meczow (mam patent na to;-)
- realne byloby przygotowywanie się pod styl gry konkretnego przeciwnika, (a nie granie gdy akurat sie spotkamy)
- wszystko inne co nam przyjdzie do glowy i bedzie godne uwagi;-)
Ostatnio zauwazylem na forum opinie kolegow po fachu z Niemiec ze ich liga jest najmocniejsza - trzeba sie postarac zeby nie mieli racji;-)
17 years 4 months ago - 17 years 4 months ago #46094
by Davero
Replied by Davero on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
Tak dzem tylko ilu jest graczy z niemiec, a ilu z polski ??? jest nas sporo wiecej. Trudno zebysmy mieli tak mala lige jak niemcy. Kto jest tam silny Playaveli ? Redhair ? z tej czolowki jedynie z playavelim nie wygralem ... a gram w 3 lidze heh
Co do laczy to sie zgadzam w grze offline nie ma takiej roznicy, a czasami w online gracze przeciwnikow po prostu sa szybsi. Szaleja jak rosjanie w meczu z holednrami
. Ale prawda jest taka ze raz ci idzie gorzej drugi raz lepiej i w sumie wychodzi sie na zero. W sytuacji gdzie w 2 lidze jest 60 spotkan do rozegrania jest nie wyobrazalna zdecydowanie za duzo plus pl plus asl - dajcie spokoj jak nie chcecie powiekszac ekstraklasy to powiększcie 2 lige do 20 i dajce x2 , albo zrobcie 4 lige z grupami i niech ligi od 1 do 3 maja po 12 ( tylko ze z wiekszona rotacja)
Co do laczy to sie zgadzam w grze offline nie ma takiej roznicy, a czasami w online gracze przeciwnikow po prostu sa szybsi. Szaleja jak rosjanie w meczu z holednrami
17 years 4 months ago #46102
by Spankin
Replied by Spankin on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
moim zdaniem będzie wielki problem z łapaniem graczy, przy 10 graczach czasem trzeba się umawiać na gg na przysłowiowe za 4 dni o 16:15 , a łapać 19 graczy to koszmar, zwłaszcza, że nie każdy ma czas, żeby siedzieć na ircu czy nawet na na gg codziennie, niby ilość meczów ta sama, ale graczy 2 razy więcej, więc dwa razy więcej szukania , poza tym przy 4 meczach jest mniejsza szansa przypadkowych wyników, wiele razy miałem tak, że pierwszy mecz przegrywałem, drugi remisowałem, a dwa ostatnie wygrywałem, lub odwrotnie to przeciwnik miał lepszą końcówkę, przy 2 meczach o wyniku może w większej mierze decydować przypadek (kartki, kontuzje, czy też brak skupienia przy pierwszym meczu), co do gry z najlepszymi i nauki - jest Puchar Ligi, Puchar Polski, ooo i mecze i turnieje towarzyskie, myślę, że mimo wszystko każdy może zagrać z Foką czy Rootem, niekoniecznie w lidze, a jak będzie dobry to i w lidze, co do rzekomo nierównego poziomu grup 2 ligi, to nicki nie grają, czasem grupa z gorszymi teoretycznie nickami może być trudniejsza, a nie ma co cieszyć się czy płakać po losowaniu (jak to Polacy mają w zwyczaju), tylko grać i walczyć w każdym meczu, poza tym jak dzem napisał, elitarność to ważna cecha, jak awans do 1 ligi nie będzie problemem, to straci na wadze tytuł mistrza Polski i sama gra w 1 lidze, tak samo gra w 2 lidze nie będzie żadnym wyczynem
17 years 4 months ago - 17 years 4 months ago #46105
by Davero
Replied by Davero on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
zrobic 4 lige ... a nie 60 spotkan w 2 lidze lekka przesada. Czesc ludzi ktora zajmie miesca dolne w 2 lidze do 3 i niech bedzie po 12 zawodnikow w kazdej lidze z wyj 4 gdzie bede grupy i amen !!!
Time to create page: 0.572 seconds