Zmiany w lidze na lipiec!
17 years 4 months ago #45732
by Foka
Replied by Foka on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
Ruichi spółka zdecydowali, że zmiany są niezbędne. Aktualnie nie robie nic w lidze, ale jak robiłem i coś chciałem zmienić, to też z wszystkich stron słyszałem głosy oburzenia. Aktualnie mamy najlepszą ligę i każdy ustalając regulamin bazuje na naszych rozgrywkach. Liga jest najlepsza, co nie znaczy, że idealna. Skoro Rada zdecydowała o zmianie systemu, to znaczy, ze uważa iż podniesie to prestiż rozgrywek. Z całą pewnością nie decydowały o tym prywatne interesy, jak w PZPNie. Chociaż być może powinno to być podane do wiadomości wcześniej, ale w temacie zgłoszeniowym było napisane, że możliwe sa zmiany. Czy to jest warte robienie z tego takiej afery? Najśmieszniejsze jest to, ze krytykują Ci, którzy zwykle nie rusza palcem by zrobić coś by było lepiej. Macie pomysł pogadajcie z Rui z pewnością jest otwarty na propozycje. Płaczecie jak abby na straganie.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
17 years 4 months ago #45734
by ruichi
Replied by ruichi on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
Nie bardzo sobie wyobrażam rozmawianie ze wszystkimi na temat ew. reorganizacji. Ci co byli dość często na # i byli zainteresowani wiedzieli, że szykują się zmiany. Sam do końca nie wiedziałem jak będzie to wszystko wyglądało. Zarzut o tym że Germanik awansował a nie buszu uważam za niepoważny - po prostu dwóch graczy zrezygnowało i z baraży awansowało więcej osób - cała tajemnica. Zawsze tak było i to nic nowego.
To, że liga wygląda jak widać podyktowane jest ilością graczy m.in, których znów mamy wysyp na wakacje. Jeśli chcecie dalszych zmian, to jak Foka słusznie zauważył, jestem otwarty na sugestie, jak zawsze zresztą. Niemniej całkowicie jestem za 1 grupą w 1 i 2 lidze. Grajcie po prostu jak najlepiej i czy to 1, czy 2, czy 3 liga, po prostu HF
To, że liga wygląda jak widać podyktowane jest ilością graczy m.in, których znów mamy wysyp na wakacje. Jeśli chcecie dalszych zmian, to jak Foka słusznie zauważył, jestem otwarty na sugestie, jak zawsze zresztą. Niemniej całkowicie jestem za 1 grupą w 1 i 2 lidze. Grajcie po prostu jak najlepiej i czy to 1, czy 2, czy 3 liga, po prostu HF
- Lord Pablo
-
- Elite Member
-
Less
More
- Thank you received: 0
17 years 4 months ago #45736
by Lord Pablo
Replied by Lord Pablo on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
Wrrrrrrrrr wiedziałem że będą sprzeciwy - BUSZU ty akurat nie potrzebnie rozdmuchałeś sprawe gdyż nie zapisałeś się do LIGI więc nie zagrasz ani w PIERWSZEJ ani w DRUGIEJ. Geese trąbione było od dawna że być może będzie reorganizacja bo jest nas dużo oraz jak BYK jest NAPISANE w pierwszym poście od zapisów że MOŻLIWA REORGANIZACJA.
17 years 4 months ago #45738
by Jason V79
Replied by Jason V79 on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
Ja wiem, że było pisane o reoorganizacji, ale myślałem, że to się tyczy rozbudowania o IV ligę. Natomiast z drugiej strony to nie jest 1 reorganizacja i zawsze było napisane wcześniej jak to będzie wyglądać (ile lig po ilu graczy, ilu awansuje z danej ligi ilu spada, kto ewentualnie gra w barażach itd.). A w tej sytuacji właśnie uległy zmianie tylko 1 i 2 liga i można doszukiwać się w tutaj powiedzmy nieczystych zagrań ze strony Rady Ligi (można komuś pomóc, a komuś innemu zaszkodzić) co akurat miało miejsce w tej sytuacji, a rozumiem ambicje Buszu, że chciał grać w 1 lidze no i swoją decyzję czy zostaje opierał tylko na tym jak mu pójdzie w barażach. No i myślę, że wiedząc o rozszerzeniu 1 Ligi podjął by inna decyzję. To tyle. Sry za orty.
17 years 4 months ago #45743
by OLIUSTKA
Replied by OLIUSTKA on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
IM WIECEJ GRACZY TYM LEPIEJ NIE MA CO MARUDZIC:p:p:p
17 years 4 months ago #45744
by Davero
Replied by Davero on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
Nie Ruichi ... ja taka lige proponowalem 3 miesiace temu na forum wtedy byl to zly pomysl , teraz jest dobry i ciesze sie bo trabilem o powiekszeniu ligi ... ale trzeba informowac o zmianie chocby 28 czerwca na forum, a nie zapisy na lige i kazdy widzi gdzie bedzie gral po czym na drugi dzien liga wyglada tak, a nie inaczej. Skoro jest tak dobrze to czemu jest tak zle ??? . Dawno pisalem zeby zwiekszyc ligi i zrobic 1 pierwsza wieksza i 1 druga z wieksza iloscia graczy aby podnoscic poziom, im wiecej osob w 1 lidze tym lepiej, ci slabsi bede mogli grac o pkt z lepszymi, cos sie nauczyc to byc moze zaowocuje pozniej w rankingu, ze polacy bede wysoko.
- PIOOTREK86
-
- User is blocked
-
Less
More
- Thank you received: 0
17 years 4 months ago #45749
by PIOOTREK86
Replied by PIOOTREK86 on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
hehe no niezle ;d tak bez uprzedzenia ;d tzn niby mowione bylo o zmianach...ale trzebabylo powiedziec wczesniej jakie dokladnie beda , kto ewentualnie bedzie gdzie gral, a nie... wogle jak juz planowaliscie zmiany po co baraze robiliscie? heh dlatego m.in zrezygnowalem z polskiej ligi. dziwne sie cos rzeczy dzieja ostatnio
- VirgoPL
-
- Visitor
-
17 years 4 months ago #45750
by VirgoPL
Replied by VirgoPL on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
Do tych którzy marudzą:
MARUDZIĆ KAŻDY POTRAFI, ALE ROBIĆ NIE MA KTO!
Ruichi ostrzegał przed możliwością nagłej zmiany systemu rozgyrwek, więc nie ma się niczemu dziwić. A tego, że paru z was zostało poszkodowanych, sam Prezes nie mógł, przewidzieć. Na pewno nie zrobił wam tego na złość, bo to mół być każdy, nawet on sam.
Powinniście się wziąć za grę i pokazać na co was stać, a nie płakać, bo za płakanie awansu się nie dostaje.
MARUDZIĆ KAŻDY POTRAFI, ALE ROBIĆ NIE MA KTO!
Ruichi ostrzegał przed możliwością nagłej zmiany systemu rozgyrwek, więc nie ma się niczemu dziwić. A tego, że paru z was zostało poszkodowanych, sam Prezes nie mógł, przewidzieć. Na pewno nie zrobił wam tego na złość, bo to mół być każdy, nawet on sam.
Powinniście się wziąć za grę i pokazać na co was stać, a nie płakać, bo za płakanie awansu się nie dostaje.
- VirgoPL
-
- Visitor
-
17 years 4 months ago #45751
by VirgoPL
Za grę się weź, nie za myślenie
Replied by VirgoPL on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
Ja wiem, że było pisane o reoorganizacji, ale myślałem, że to się tyczy rozbudowania o IV ligę.
Za grę się weź, nie za myślenie
17 years 4 months ago - 17 years 4 months ago #45753
by ruichi
Replied by ruichi on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
ja nie bardzo wiem o co wam chodzi szczerze mowiac z tym, ze kto w jakiej lidze ma grac... do 1 awansowali wszyscy z barazy, a w 2 graja wszyscy Ci ktorzy grali i awansowali z barazy.. takze chyba nie do konca wglebiliscie sie w stukture ligi 
I jak mowilem do konca czekalem z wyborem ile w jakiej grupie ma grac, zeby wlasnie nikogo nie zrzucic do ligi nizej. Pewnie, moglem zrobic 2 lige 14 osob, bo tak by bylo wygodniej, a nawet 12, ale wtedy by sie burzyli Ci co spadli. Dlatego taki argument wcale mnie nie przekonuje. Panowie, nie zapisaliscie się, nie gracie i to tylko wasza wina, nie moja. Niech mi ktos z tych co gra powie, ze gra o klase nizej niz powinien wg tabeli:P
I wierzcie mi.. ciezko sie uklada tabele majac w 3 lidze przedział od 15 do niemal 40 graczy... bo nigdy nic nie wiadomo
A davero... po prostu wtedy nie bylo sensu zmieniac systemu rozgrywek - porownaj ilosci graczy teraz i wtedy.. no i poziom sie podniosl znacznie aktualnie.. wystarczy spojrzec na ranking i rozgrywki miedzynarodowe
I jak mowilem do konca czekalem z wyborem ile w jakiej grupie ma grac, zeby wlasnie nikogo nie zrzucic do ligi nizej. Pewnie, moglem zrobic 2 lige 14 osob, bo tak by bylo wygodniej, a nawet 12, ale wtedy by sie burzyli Ci co spadli. Dlatego taki argument wcale mnie nie przekonuje. Panowie, nie zapisaliscie się, nie gracie i to tylko wasza wina, nie moja. Niech mi ktos z tych co gra powie, ze gra o klase nizej niz powinien wg tabeli:P
I wierzcie mi.. ciezko sie uklada tabele majac w 3 lidze przedział od 15 do niemal 40 graczy... bo nigdy nic nie wiadomo
A davero... po prostu wtedy nie bylo sensu zmieniac systemu rozgrywek - porownaj ilosci graczy teraz i wtedy.. no i poziom sie podniosl znacznie aktualnie.. wystarczy spojrzec na ranking i rozgrywki miedzynarodowe
Time to create page: 0.340 seconds