Zmiany w lidze na lipiec!

More
17 years 4 months ago #45962 by Intermario

Powiem szczerze, kiedyś byłem przeciwny takim zmianom, argumentując je jak Intermario : ludzie grają o nic.
Jednak mając do wyboru 16 osób i granie x 4 to już wole ligi 18 x 2. Zarówno Ekstraklase i Drugą ligę. Kiedyś argument z pietruszką był spowodowany tym, że nie było kar za nie granie. Teraz nawet, jak ludzie nie mają szans na dobre miejsca, to muszą grać o swój byt w lidze. W tym sensie, żem uszą mieć 100% gier. Jedyny minus jest taki, ze może taka sytuacja doprowadzić do korupcji w Polskiej Lidze Sensible. Powiem jednak, że dwie ligi po 18 czy 20 osób są jakimś rozwiązaniem, lepszym niż 16 osób i granie x 4.

Moim marzeniem zawsze była liga 20 graczy ;) Tylko, że właśnie nigdy nie zdawało to examinu. Dzis natomiast może faktycznie zastanowić się nad taką ilością graczy. Na pewno rozgrywki stałyby sie bardzo atrakcyjne, pod warunkiem że wszyscy by grali. Obecna ilość graczy chyba utworzyłaby dwie pierwsze ligi po 20 osób. Natomiast 3ciej ligi bym nie ruszał ze względu na stały napływ nowych graczy.

Możnaby wprowadzić również rozległy system barażowy, który ukróciłby korupcje...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
17 years 4 months ago - 17 years 4 months ago #45983 by Davero
20 czy 18 do zastanowienia sie i granie x2, nie można mówić, ze gra sie o pietruszkę. Gra sie o pkt srn o miejsce w rankingu ! a niby korupcji nie było ?? tutaj przynajmniej wygra sie 2x czyli 6pkt a x4 to już 12 oczek :) - faktycznie zrobić system barażowy w taki sposób aby ukrócić jak najbardziej korupcje. Poza tym Panowie tu sie gra, aby wygrać, być lepszym niż kolega. Jakby wchodziły w to pieniądze to faktycznie korupcja na pewno by wystąpiła w nie malej skali, ale dopóki gra sie o tzw :) HONOR :) myślę ze nie ma sie o nią co martwic. Granie x4 w 2 lidze czyli 60 spotkań uważam, ze to przesada. Naprawdę wystarczy 40, część z nas gra także asl, więc już jest 60. Myślę, że w chwili obecnej mamy 36-40 graczy, którzy chcą grać i nie będą robić problemu innym w dokończeniu rozgrywek. Jeśli ktoś ich nie ukończy i nie poinformuje o tym wcześniej powinien zostać wyrzucony z ligi (na jaki czas do ustalenia) najważniejszy jest porządek.

Powinniśmy to przemyśleć, ale jeśli reforma to wcześniej o tym pisać.

More
17 years 4 months ago #45986 by Spankin
a ja wolę mniejszą ilość graczy i 4 mecze każdy z każdym :

More
17 years 4 months ago #45987 by buszu
Replied by buszu on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
JA JESTEM ZA LIGA WIEKSZA I GRANIEM X2 I PRZEDE WSZYSTKIM INFORMOWANIEM O ZMIANACH WCZESNIEJ !!!

More
17 years 4 months ago - 17 years 4 months ago #45989 by ruichi
no .. i mozna tak bylo od razu konkretnie :D pomysl 1 i 2 liga po 20 druzyn uwazam za jak najbardziej trafny. System oczywiscie x2.
Z 1 ligi spadaja 4 druzyny, 6 kolejnych druzyn gra w barazach. w 2 lidze, 4 awansuja, 6 w barazach. 3 grupy po 4 druzyny - awansuje po 2 z kazdej grupy, system sie dopracuje. Z 2 ligi spada 6/4 plus 3/4 gra w barażach. 3 liga awans 1/2 z grupy (2 lub 3 grupy otwarte do 10 kazdego miesiaca) max 12 druzyn w kazdej.
W PL bedzie 40 druzyn .. 8 grup po 5
w PPm.. reszta ;P
W 1 i 2 lidze bedzie do rozegrania 38 meczy. Limity - 14 do 10 i 26 do 20.

Specjalnie wiecej druzyn w barazach by gralo zeby walka byla do konca :P zeby wlasnie nie bylo meczy o pietruszke....

slucham opinii ... do 10 mysle nalezy zatwierdze system i wszyscy (prawie pewnie:D) beda happy ;P
i kazdy bedzie wiedzial o co gra...

More
17 years 4 months ago #45991 by Davero
Ja jestem za :) na pewno granie z 19 osobami będzie ciekawsze niż granie 4x z 9 czy 11 :) - więcej graczy = więcej niewygodnych stylów gry :), bądź wygodnych :)

More
17 years 4 months ago #45995 by Root
Replied by Root on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
Jestem na NIE...nie ma w Polsce 20 graczy na poziomie SE...nie wiem czemu mają służyć te zmiany ale wg mnie już teraz zdarzają się problemy z łapaniem terminów czy graczy a co to będzie przy takiej liczbie...Wg mnie jest to zmienianie na siłę...nie rozumiem po co są zadawane jakiekolwiek pytania na forum odnośnie opinii graczy w kwestii np reformy ligi skoro potem i tak jest robiony MISZ MASZ i tak naprawdę chyba nikt nie jest w pełni zadowolony...

More
17 years 4 months ago #45996 by Foka
Replied by Foka on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
Ave .... tylko jeden minus 12 osób w barażach :) to 22 gry, chyba, że system plaoff zastosujemy jak w Anglii

More
17 years 4 months ago #45997 by buszu
Replied by buszu on topic Re: Zmiany w lidze na lipiec!
Bzdury root opowiadasz !!! kogo nie mozesz zlapac cinka bobiego foki ??? powiec inaczej, ze przegrywajac z kims z 50 miejsca tracisz pkt sporo a ile zyskujesz 2 5 ? wiec tobie sie to nie oplaca ... jak jestes taki dobry nie boj sie grac z leszczami to tylko doda ci pkt srn, zawsze mozna grac jak coolio jack o utrzymanie 1 miejsca, a recze ci, ze jakby gral w polskiej lidze nie byl by na 1 miejscu :)))

More
17 years 4 months ago - 17 years 4 months ago #46000 by ruichi
baraze podzielone by byly na 3 grupy.. po 4 ;)

A w sumie ja tez jako jedyny minus podzialu na 20 druzyn, widze problem ze zlapaniem wszystkich graczy.
Natomiast za takim rozwiazaniem moim zdaniem przemawia fakt zwiekszenia atrakcyjnosci lig, plus z pewnoscia mozliwosci gry graczy slabszych z lepszymi, bo nie ma sie co oszukiwac, ze 20 graczy na rownym poziomie nie ma. Ale... w zyciu tez tak jest.. :P ;)

Mozna zrobic 3 ligi po 20, ktorych wielkosc bylaby stala. Jesli zaszlaby taka potrzeba, kolejni gracze graliby w 4, ale mysle, ze taki wariant po wakacjach zniknie, czyli w 3 lidze grałoby 12-20 osob.

Time to create page: 0.223 seconds