Re: Korupcja czy co?

More
17 years 2 months ago #49777 by PIOOTREK86
Replied by PIOOTREK86 on topic Re: Korupcja czy co?
Ja sie nie zgodze , ze powracajacy gracze powinni zaczynac od 3ciej ligi. Jak sa lepsi to awansuja szybko. Blokuja miejsce? Jak Lobo zrezygnowales i zaczoles od najnizszej ligi wtedy to byla 3cia, tez blokowales komus miejsce, zarowno w 3ciej jak i 2giej ;p. Wiec jak ma blokowac to i tak bedzie, ale za to ze powraca czy jest dobry nie powinien zaczynac w wyzszych ligach. Co do decyzji Ruichiego ze uwzglednil ranking. Hmmmm rownie dobrze moglby wsadzic np Gracza X zajmujacego hmm 10 miejsce w rankingu ktory powraca do ligi odrazu do ekstraklasy. A co tam. Niech se pogra :D Brakowalo Ci graczy? Oliustka napewno by pogral w 3ciej. Inni tez z miejsc spadkowych powinni sie utrzymac w takim wypadku. A nie gracza zamiast z 4tej do 3ciej przerzucasz;/ No ale juz nie raz przez ten rok (jak tu jestem) podejmowano decyzje rozne, hmmm ujme to tak ze przyjazne dla opow :)
The topic has been locked.
More
17 years 2 months ago - 17 years 2 months ago #49781 by ruichi
Replied by ruichi on topic Re: Korupcja czy co?
Hmm.. :D kocham te spory ...
Jak Lobo slusznie zauwazyl, zdarzaly sie/zdarzaja/i zdarzac sie beda sytuacje tam nieujete. I wolalbym w takim wypadku dyskusje, a nie wypominanie korupcji, przekretow i innych takich, bo gramy dla przyjemnosci, a ja poswiecam naprawde sporo czasu zeby to wszystko chodzilo w miare spojnie.

Ja sie nie zgodze , ze powracajacy gracze powinni zaczynac od 3ciej ligi. Jak sa lepsi to awansuja szybko. Blokuja miejsce? Jak Lobo zrezygnowales i zaczoles od najnizszej ligi wtedy to byla 3cia, tez blokowales komus miejsce, zarowno w 3ciej jak i 2giej ;p. Wiec jak ma blokowac to i tak bedzie, ale za to ze powraca czy jest dobry nie powinien zaczynac w wyzszych ligach.

4 liga od poczatku miala byc liga dla nowych i karnie zdegradowanych. Wczesniej jej nie bylo, wiec nie bylo problemu. Kazdy powracajacy zaczynal od 3. A że sie pojawila 4 liga, wiec zostal automatycznie wysuniety pomysl, aby powracajacy nie pastwili sie nad nowymi. Pomysl dopiero zostal przeciez przedstawiony.

Co do decyzji Ruichiego ze uwzglednil ranking. Hmmmm rownie dobrze moglby wsadzic np Gracza X zajmujacego hmm 10 miejsce w rankingu ktory powraca do ligi odrazu do ekstraklasy. A co tam. Niech se pogra :D Brakowalo Ci graczy? Oliustka napewno by pogral w 3ciej. Inni tez z miejsc spadkowych powinni sie utrzymac w takim wypadku.

Nie no.. nie moglem wstawic nikogo do ekstraklasy, bo akurat nikogo tam nie brakowalo. Tak jakos wyszlo. Ale nastepnym razem jakby co, to skorzystam. Ludzie, ktorzy spadli fizycznie to 4 ligi, to spadli.. dodawanie ich do 3 ligi, bo sa miejsca, byloby lamaniem regulaminu, nie uwazacie? Co do reszty... decyzje podjalem, jaka podjalem, bo nie bylo nic na ten temat w regulaminie, wiec uznalem, ze tak bedzie ok. Do nastepnego sezonu sie przygotujemy.

Chodzi o to aby osoba która decyduje, przed podjęciem decyzji zastanowiła się kilkakrotnie jeśli nie opiera się na regulaminie. Bo regulamin akceptujemy dlatego gramy. Ale każda decyzja ponad regulaminem zawsze jest mocno nacenzurowana:)

j/w poswiecam naprawde sporo czasu na to wszystko...

WIecej sie nie wypowiadam, bo juz zaczynam sie powtarzac:P :)

ps :D

cos mi sie przypomnialo... ktos powiedzial, ze powinno to byc w regulaminie... spoko.. proponuje zeby wszyscy poszukali dziur w regulaminie i wtedy zobaczymy czego brakuje. Bezproblemowo bedziemy przygotowani na kazda sytuacje.
More
17 years 2 months ago #49782 by Foka
Replied by Foka on topic Re: Korupcja czy co?
Proponowałem tylko pewne rozwiązania, ale widzę, że niektórym to się w głowie poprzewracało. Przecież nikt nikogo nie chciał oszukać. Przytrafiła się nowa sytuacja ... na przyszłość wszyscy będą mądrzejsi.

More
17 years 2 months ago #49783 by lobo
Replied by lobo on topic Re: Korupcja czy co?
Napisac posta zarzucajac komus korupcje (w SWOSie hehe gdzie gra idzie o wysokie stawki, to samo w sobie jest smieszne) jest prosto, duzo ciezej poswiecic troche czasu na sklecenie regulaminu i prowadzenie rozgrywek w ktorych wystepuje ponad 60 osob. Zapraszam wszystkich do szukania dziur i niech regulamin ma tyle paragrafow zeby obejmowal absolutnie kazda sytuacje i nie pozwalal na dalsze szerzenie sie korupcji.

More
17 years 2 months ago #49787 by PIOOTREK86
Replied by PIOOTREK86 on topic Re: Korupcja czy co?
hehe no czepia sie elita tytulu :P yak napisalem yen tytul. Bo sie zdziwilem ze niektorzy sa faworyzowani. Plan ze mamy 4 ligi, a powracajacy lub zdegradowani zaczynaja od 3ciej jest moim zdaniem bez senu. Wtedy ten ktos zajmie miejsce kogos kto graw w 3ciej lidze. Ktos tu podal pomysl ze wiecej by spadalo osob z 3ciej(tak jak w realnosci jest) a nie tak dawno jesli chodzilo o wyglad lig jak proponowal ktos mecze x2 tak jak w ligach polskich to slyszelismy ze przeciez to gra a nie rzeczywistosc;p NIe mam nic do Paczka, zycze mu powrotu do 1 ligi ale skoro sezon temu inni musieli zaczynac od 4 ligi (ci co powracali) to czemu on ma byc szczegolnie traktowany?
More
17 years 2 months ago #49790 by ruichi
Replied by ruichi on topic Re: Korupcja czy co?
mialem juz nic nie mowic, ale powiem ;P

ciekawe czy jakby np. sorki brachu.. Mati akurat wrocil zamiast Paczka i podalbym te same powody, tez by byl problem? Czy moze chodzi tu o rzekome faworyzowanie opów? Tez by byl najwyzej ze wszystkich i tez bym musial kogos wybrac, bo nie mialem wyjscia. I co wtedy? Tez by byl lament? Paczek nie jest specjalnie traktowany - nie wiem czy naprawde to tak ciezko zrozumiec?
LIGA MUSI BVĆ PEŁNA PRZY STARCIE I KOGOŚ MUSIAŁEM WYBRAĆ WIĘC POKIEROWAŁEM SIĘ RANKINGIEM. O.. moze wystarczy.
Zapraszam natomiast do szukania dziur jak powiedział lobo.
oraz tutaj: forum.sensiblesoccer.info/index.php?topic=8569.0
More
17 years 2 months ago - 17 years 2 months ago #49801 by dior
Replied by dior on topic Re: Korupcja czy co?
Bracia Sensiblowcy! Nie szukajmy dziur, szukajmu nowych drug rozwoju, lepszych wyjść z trudnych sytuacji, korzystniejszych spoosbów wzajemnego współbytowania. Stoimy u progu nowej ery, lepszej ery. Nie zawaham się użyć wielkich słÃ³w, stoimy nad krawędzą przepaści, ponad którą razem musimy zbudować mosty. Znaleźliśmy się w obliczu niezmierzonego żywiołu, któremu razem musimy stawić czoła. Razem walczyć musimy o lepszą, jeszcze lepszą przyszłość polskiej ligi. W godzinie prawy każdy z nas ujrzy jeden zapis w świętej księdze norm i prawideł jedynego słusznego regulaminu:
13.7. Jeśli system rozgrywek się nie podoba można to zgłosić na forum.
Każdy z nas ma niezaprzeczalne prawo do własnej oceny systemu rozgrywek. Ale pamiętać musimy przede wszystkim o powinnościach, a nie o krytyce. No dobra, nie jestem trzeźwy, a miałem coś dodać o produkcji węgla i o polskiej kiełbasie.
Czołem Bracia Sensiblowcy!
More
17 years 2 months ago #49811 by Tomplus
Replied by Tomplus on topic Re: Korupcja czy co?
Dobrze mówi, polać mu !
:)

Trzeba system ulepszać, a nie krytykować stary.
  • mp3fan
  • mp3fan's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
17 years 2 months ago #49816 by mp3fan
Replied by mp3fan on topic Re: Korupcja czy co?

Chyba kazdy sie zgodzi ze nie jestesmy jakas profesjonalna organizacja z super bezblednym regulaminem.

Toteż regulamin powinno się ulepszać, by w przyszłości takie sytuacje miejsca nie miały. Nie ma się upierać Ruichi przy tym, ze zrobiłeś dobrze. Lepiej byś powiedział: Tak, popełniłem błąd. Będzie nowy pkt. w regulaminie dotyczący powracających graczy i więcej taka historia sie nie powtórzy . Ale nie. Jak kazda organizacja jestes nieomylny. Zupełnie jak z ZUS em. Porażka...

More
17 years 2 months ago #49822 by Spankin
Replied by Spankin on topic Re: Korupcja czy co?
...jaki błąd? skoro nie było takiej sytuacji uwzględnionej w regulaminie to każda decyzja byłaby błędem? regulamin nic w przypadku takiej sprawy nie mówił, więc Ruichi podjął decyzję na podstawie własnego pomysłu i tyle, jakby dał kogoś innego na te miejsce to też by były głosy, że czemu jego a nie kogoś innego

ekstremalna sytuacja - czwarta liga - 10 graczy, 3 awansuje, 1 spada (reszta się wycofała) pojawia się jeden nowy i jeden powracający do ligi, 4 którzy grali w 4 lidze się wycofuje, i teraz mamy takich graczy:

1 spadkowicz z 3 ligi, 4 graczy z 4 ligi, którzy zajęli miejsca 7-10, jeden nowy gracz, jeden powracający gracz (powiedzmy pewny drugoligowiec)
no i teraz, przed samym początkiem ligi jeden gracz z 3 się wycofuje, no i kogo dać na jego miejsce?

w takiej sytuacji nie ma sprawiedliwego rozwiązania

moim zdaniem najbardziej sprawiedliwe będzie sprowadzenie wszystkich graczy do poziomu graczy 4 ligi i traktowanie ich jako sobie równych względem ostatniego sezonu i decyzja na podstawie jakiegoś czynnika - czy to rankingu, czy to ilości meczów w karierze, czy to najwyższa liga w jakiej się grało, czy sumienność w grze do tej pory

no i Ruichi właśnie tak zrobił, zrównał graczy jako czteroligowców, po czym wybrał najlepszego z ranku i tyle

natomiast jakiekolwiek zarzucanie Ruichiemu, że źle zrobił, bo tego nie było w regulaminie jest nie na miejscu, ten regulamin powstaje już od paru lat, ciągle jest coś dodawane jak tylko pojawiają się nowe zagadnienia, a wszystkiego nie da się przewidzieć, pojawiła się sytuacja bez precedensu, trzeba było podjąć decyzję, została podjęta, teraz będzie dodana do regulaminu i tyle
Time to create page: 0.237 seconds