Re: Korupcja czy co?
- PIOOTREK86
-
Topic Author
- User is blocked
-
- Thank you received: 0
Jak Lobo slusznie zauwazyl, zdarzaly sie/zdarzaja/i zdarzac sie beda sytuacje tam nieujete. I wolalbym w takim wypadku dyskusje, a nie wypominanie korupcji, przekretow i innych takich, bo gramy dla przyjemnosci, a ja poswiecam naprawde sporo czasu zeby to wszystko chodzilo w miare spojnie.
4 liga od poczatku miala byc liga dla nowych i karnie zdegradowanych. Wczesniej jej nie bylo, wiec nie bylo problemu. Kazdy powracajacy zaczynal od 3. A że sie pojawila 4 liga, wiec zostal automatycznie wysuniety pomysl, aby powracajacy nie pastwili sie nad nowymi. Pomysl dopiero zostal przeciez przedstawiony.Ja sie nie zgodze , ze powracajacy gracze powinni zaczynac od 3ciej ligi. Jak sa lepsi to awansuja szybko. Blokuja miejsce? Jak Lobo zrezygnowales i zaczoles od najnizszej ligi wtedy to byla 3cia, tez blokowales komus miejsce, zarowno w 3ciej jak i 2giej ;p. Wiec jak ma blokowac to i tak bedzie, ale za to ze powraca czy jest dobry nie powinien zaczynac w wyzszych ligach.
Co do decyzji Ruichiego ze uwzglednil ranking. Hmmmm rownie dobrze moglby wsadzic np Gracza X zajmujacego hmm 10 miejsce w rankingu ktory powraca do ligi odrazu do ekstraklasy. A co tam. Niech se pogra
Brakowalo Ci graczy? Oliustka napewno by pogral w 3ciej. Inni tez z miejsc spadkowych powinni sie utrzymac w takim wypadku.
Nie no.. nie moglem wstawic nikogo do ekstraklasy, bo akurat nikogo tam nie brakowalo. Tak jakos wyszlo. Ale nastepnym razem jakby co, to skorzystam. Ludzie, ktorzy spadli fizycznie to 4 ligi, to spadli.. dodawanie ich do 3 ligi, bo sa miejsca, byloby lamaniem regulaminu, nie uwazacie? Co do reszty... decyzje podjalem, jaka podjalem, bo nie bylo nic na ten temat w regulaminie, wiec uznalem, ze tak bedzie ok. Do nastepnego sezonu sie przygotujemy.
Chodzi o to aby osoba która decyduje, przed podjęciem decyzji zastanowiła się kilkakrotnie jeśli nie opiera się na regulaminie. Bo regulamin akceptujemy dlatego gramy. Ale każda decyzja ponad regulaminem zawsze jest mocno nacenzurowana:)
j/w poswiecam naprawde sporo czasu na to wszystko...
WIecej sie nie wypowiadam, bo juz zaczynam sie powtarzac:P
ps
cos mi sie przypomnialo... ktos powiedzial, ze powinno to byc w regulaminie... spoko.. proponuje zeby wszyscy poszukali dziur w regulaminie i wtedy zobaczymy czego brakuje. Bezproblemowo bedziemy przygotowani na kazda sytuacje.
- PIOOTREK86
-
Topic Author
- User is blocked
-
- Thank you received: 0
ciekawe czy jakby np. sorki brachu.. Mati akurat wrocil zamiast Paczka i podalbym te same powody, tez by byl problem? Czy moze chodzi tu o rzekome faworyzowanie opów? Tez by byl najwyzej ze wszystkich i tez bym musial kogos wybrac, bo nie mialem wyjscia. I co wtedy? Tez by byl lament? Paczek nie jest specjalnie traktowany - nie wiem czy naprawde to tak ciezko zrozumiec?
LIGA MUSI BVĆ PEŁNA PRZY STARCIE I KOGOŚ MUSIAŁEM WYBRAĆ WIĘC POKIEROWAŁEM SIĘ RANKINGIEM. O.. moze wystarczy.
Zapraszam natomiast do szukania dziur jak powiedział lobo.
oraz tutaj: forum.sensiblesoccer.info/index.php?topic=8569.0
13.7. Jeśli system rozgrywek się nie podoba można to zgłosić na forum.
Każdy z nas ma niezaprzeczalne prawo do własnej oceny systemu rozgrywek. Ale pamiętać musimy przede wszystkim o powinnościach, a nie o krytyce. No dobra, nie jestem trzeźwy, a miałem coś dodać o produkcji węgla i o polskiej kiełbasie.
Czołem Bracia Sensiblowcy!
Trzeba system ulepszać, a nie krytykować stary.
- mp3fan
-
- Visitor
-
Chyba kazdy sie zgodzi ze nie jestesmy jakas profesjonalna organizacja z super bezblednym regulaminem.
Toteż regulamin powinno się ulepszać, by w przyszłości takie sytuacje miejsca nie miały. Nie ma się upierać Ruichi przy tym, ze zrobiłeś dobrze. Lepiej byś powiedział: Tak, popełniłem błąd. Będzie nowy pkt. w regulaminie dotyczący powracających graczy i więcej taka historia sie nie powtórzy . Ale nie. Jak kazda organizacja jestes nieomylny. Zupełnie jak z ZUS em. Porażka...
ekstremalna sytuacja - czwarta liga - 10 graczy, 3 awansuje, 1 spada (reszta się wycofała) pojawia się jeden nowy i jeden powracający do ligi, 4 którzy grali w 4 lidze się wycofuje, i teraz mamy takich graczy:
1 spadkowicz z 3 ligi, 4 graczy z 4 ligi, którzy zajęli miejsca 7-10, jeden nowy gracz, jeden powracający gracz (powiedzmy pewny drugoligowiec)
no i teraz, przed samym początkiem ligi jeden gracz z 3 się wycofuje, no i kogo dać na jego miejsce?
w takiej sytuacji nie ma sprawiedliwego rozwiązania
moim zdaniem najbardziej sprawiedliwe będzie sprowadzenie wszystkich graczy do poziomu graczy 4 ligi i traktowanie ich jako sobie równych względem ostatniego sezonu i decyzja na podstawie jakiegoś czynnika - czy to rankingu, czy to ilości meczów w karierze, czy to najwyższa liga w jakiej się grało, czy sumienność w grze do tej pory
no i Ruichi właśnie tak zrobił, zrównał graczy jako czteroligowców, po czym wybrał najlepszego z ranku i tyle
natomiast jakiekolwiek zarzucanie Ruichiemu, że źle zrobił, bo tego nie było w regulaminie jest nie na miejscu, ten regulamin powstaje już od paru lat, ciągle jest coś dodawane jak tylko pojawiają się nowe zagadnienia, a wszystkiego nie da się przewidzieć, pojawiła się sytuacja bez precedensu, trzeba było podjąć decyzję, została podjęta, teraz będzie dodana do regulaminu i tyle