Re: o ppm

More
16 years 11 months ago #52233 by Ibenolos
Replied by Ibenolos on topic o ppm
Witam
Po pierwsze chciałem się zgodzić z tokiem myślenia Gomeza13..w większości ma rację.
Po drugie...Panowie...podstawowe pytanie: DLACZEGO ŻALE WYLEWACIE NA SAM KONIEC ROZGRYWEK ?? Zapisuąc się do ligi zapisujecie się jednocześnie do PPM. Zasada prosta jasna i klarowna. Punkty ujemne..cóż...przykra konsekwencja niezastosowania się do zasad. Ja jestem nowym graczem i jakoś doczytałem regulamin..jak ktoś chce..to najwyraźniej się da zapoznać z zasadami PPM...

Druga strona medalu, zwłaszcza dotycząca nowych graczy...większość z nich nie rozegrała meczy, gdyż nie wiedziala(nie doczytała), że MUSZĄ grać w PPM. Myżlę, że należałoby dać przypomnienie o PPM w linku z informacją rozpoczynającą grę w lidze 3 i 4. Tam są kontakty do zawodników z ligi i każdy chyba tam zagląda. Ukłon do opiekunów lig :)

P.S.Tomex76..bardzo Cię proszę... [i]Jeszczo słÃ³wko o szukaniu gaczy z ktorymi nie mozna rozegrac meczu.
Moj rywal rzekomo mnie szukał ale na gg jakoś nie pisał.Drugiego naszego rywala szukał poprzez info do mnie jakbys złapał z nim kontakt to niech sie do mnie zgłosi.... Ja szukałem późno ale pisałem na gg i czekałem na Mircu.Bilans dwu meczu -remis.On awansował,ja nie plus punkty ujemne w lidze...

Co to z komentarz? Znalazłem Cię na Mircu i poinformowalem, że musimy grać PPM, bo nic nie wiedziałeś, więc daruj sobie takie teksty...
Czy Ty coś zrobiłeś, aby zagrać mecze w terminie? Jakbyś wszedł na forum PPM, to byś mógł napisać, że nie kontaktowałem się z Tobą na GG...
Ponadto, jak dobrze kojarze pisałeś na formum 4 ligi, że rezygnujesz...a po kilku dniach, że wracasz...taaa...

A kwestia: jakbys złapał z nim kontakt to niech sie do mnie zgłosi.... grasz z nim w lidze, więc z racji tego mogłeś z nim mieć kontakt poprzez lige. Poprosiłem Cię z własnej nieprzymuszonej woli w ostatnim dniu rozgrywek (wtedy miałem już awans zapewniony, bo nie graliście i nie pisalicie na forum) , a chciałem, żeby wszystko rostrzygło się na murawie.

Pzodrawiam

Ibenolos
The topic has been locked.
More
16 years 11 months ago #52238 by Primo
Replied by Primo on topic o ppm
Zobaczcie ile trezba było sie kłucić aby zaprowadzić elementarny porządek. Teraz jest ok, bo awasowali ci którym się to należało.

Ruichi wiedziałem, że ktoś się przyczepi do argumentu z regulaminem i dokładnie opisałem jak to wygląda: klikam na link który znajduję się pod tabelą aktulanych rozgrywek i taki regulamin można ujrzeć, zatem piszę jeszcze raz zmienić link który wprowadza ludzi w błąd !!

More
16 years 11 months ago #52255 by Gosen
Replied by Gosen on topic o ppm
Zwróćmy uwagę, że jakiś shitny PPM jest automatyczny, tzn. trzeba grać, a coś co jest w sumie chyba najważniejsze, czyli Puchar Polski - to zwykły, jedno/dwudniowy turniej, gdzie jak komuś nie pasuje to nie może grać - totalna bzdura. Osobiście bardziej by mi odpowiadało żeby to z PPM można było się wypisać, a Puchar Polski miałby trwać cały sezon.
More
16 years 11 months ago - 16 years 11 months ago #52259 by ruichi
Replied by ruichi on topic o ppm
Primo: wystarczy zwrócić uwagę Paczkowi, ktory jest prowadzącym PPM i też jest człowiekiem i mógł zapomnieć o zmianie ;)
a co do kłÃ³tni - po to sa 24 godziny po losowaniu/przejsciu do nowej rundy, aby wylozyc swoje racje. Nie trzeba sie kłÃ³cić - nie jesteśmy alfa omega i nie raz sie zdarzyło, że któs zwrócił uwagę, że coś nie tak, o czymś zapomnieliśmy itp. Wszystko jest do obgadania, wg. regulaminu.

Gosen: PP jest specyficznym pucharem trwajacym jeden dzien, na nieco innych zasadach niz PL i PPM. Chodzi wlasnie o to, zeby raz w miesiacu zebrało się jak najwięcej ludzi i by panowała zupełnie inna atmosfera niż w reszcie sezonu. Czesto sie zdarza, ze dogrywana jest wtedy szybko też liga, bo PP jest pod koniec miesiąca. Pare miesiecy temu gralo nawet 50 osob w PP, teraz widac ludzie nie moga znalezc czasu jak kiedys, a szkoda.
More
16 years 11 months ago - 16 years 11 months ago #52265 by Gosen
Replied by Gosen on topic o ppm
Ale to trochę nielogiczne, bo PPM to przyziemny puchar, o którym większość nowych pewno nawet nie, a muszą grać - często z lepszymi (skrajnie mocny 3 ligowiec), a PP to coś ważnego, gdzie sukces jest duży, bo i ranga i liczba uczestników z różnych klas jest duża no i nie trzeba grać. A bo co to za przyjemność wygrać PP skoro bierze udział w nim 1/3 graczy? Mi zwykle 20/21 nie pasuje, a chce zagrać, bo to coś ważniejszego... a nie mogę, bo tak ważny turniej trwa tylko na żywo , co jest dla mnie niezrozumiałe i bezsensowne. Z kolei PPM to bonus, wiem, że mam minimalne szanse zajść gdzieś daleko, ale też wszystko zależy od grup, bo np. 2-3 najsłabszych graczy trafi do jednej i już któraś będzie za mocna, a w PP nie miałbym na co narzekać, bo grają wszyscy i (chyba, bo kiedyś z tego co pamiętam było) jest rozstawienie, czyli jako 3 ligowiec nie trafię na 4 pierwszoligowców z rzędu, a z perspektywy nowego w PPM może trafić na trzech trzecioligowców, którzy są jeszcze spadkowiczami z 2 :P.
Więc nie dość, że rozstawienia w PPM nie ma to jeszcze jest obowiązkowe, podczas gdy tak ważny turniej jak Puchar Polski (nie ważne czy to SWOS czy inna gra czy znowu realna piłka - puchary ligowe nigdy nie są poważnie traktowane, podczas gdy w pucharach krajowych zawsze były wielkie emocje, jak np. pamiętne mecze Manchesteru z Arsenalem, czy Lecha z Legią) jest mignięciem, którego prawdopodobnie nieobyty w świecie gry nawet nie zauważy

PPM to dobra rzecz, ale jest zbyt poważnie traktowana w stosunku do PP - najlepiej jakby oba trwały cały sezon, a PPM nie było traktowane tak poważnie.
More
16 years 11 months ago - 16 years 11 months ago #52266 by ruichi
Replied by ruichi on topic o ppm
W PPM i PL nie ma rozstawien. Poza tym, to ze ktos nie wie, to tylko swiadczy o tym jak bardzo przeczytal regulamin, ktory sa podpisuje. Dla mnie i dla wielu innych graczy PP to niepowtarzalna gra raz w miesiacu i regula tego pucharu z pewnoscia sie nie zmieni, bo nie bedziemy przewracac wszystkiego do gory nogami, tylko dlatego, ze ktos nie moze zagrac.

A PPM zostal tak pomyslany, zeby gracze slabsi i nowi mogli tez cos wygrac. Dlatego lepsi sa przenoszeni do PL.

Wszystko jest w regulaminie, poczytaj :)
More
16 years 11 months ago #52280 by Jason V79
Replied by Jason V79 on topic Re: o ppm
Ja nie wiem o co wam ludzie chodzi. Zapisaliście się do ligi co równa się automatycznie z zaakceptowaniem regulaminu rozgrywek. Większość z was go nie przeczytało a teraz wypłakuje się, że została skrzywdzona. Sami jesteście sobie winni.

Co do tego, że PPM jest shitowski jak stwierdzono. Ja się z tym nie zgodzę. Założenie tego turnieju jest zupełnie inne. Chodzi tylko o to, żeby nowi gracze mieli także jakiś swój puchar, który mogą wygrać i mogą się ograć. Starzy gracze lub nowi, którzy dobrze się prezentują zostają przenoszeni do PL. Z tym, że się powtarzam bo Ruichi to samo napisał wyżej.

Co do karania minusowymi punktami to niestety nie było innego wyjścia, no bo jak inaczej można kogoś ukarać. Regulamin został tworzony przez lata i różne opcje były brane pod uwagę i właśnie karanie minusowymi punktami jest najskuteczniejsze. Może oprócz 4 lig bo tam nie można spaść. Dlatego właśnie PPM został połączony z 3 i 4 ligą bo ewentualne nie zagranie tam meczów nie wiązało by się z żadnymi konsekwencjami. Zresztą tak samo jest w PL.

Pejcu trochę mnie rozwaliłeś bo pierwszy raz ktoś ma pretensje, że tak jest system gry skonstruowany. Niestety tutaj bilans goli jest decydujący i nic z tym nie zrobimy.

LUDZIE CZYTAJCIE REGULAMIN!!!

More
16 years 11 months ago #52282 by PIOOTREK86
Replied by PIOOTREK86 on topic Re: o ppm
Co do bilansu goli a bezposrednich meczy. Uklad tabeli jest jaki jest. Mozna dodac tylko do regulaminu ze w przypadku gdy gracze maja taka sama ilosc punktow, i taki sam bilans bramkowy (roznica miedzy strzelonymi a straconymi, potem ilosc strzewlonych, potem ilosc straconych) i jesli dalej bedzie remisowo mozna wziasc pod uwage bezposrednie mecze miedzy nimi.

Co do walkowerow jak ktos nie rozegra. Uwazam ze to niesprawiedliwe. Powiedzmy gram z kims mecz i przegram. Potem ta osoba oleje i reszta moich przeciwnikow dostaje walkower. Nie fair dla mnie by takie cos bylo. Tak wiec mysle ze ten ptk jest bez sensu.

PPM jest dla graczy nowych i dla graczy grajacych w nizszych ligach (3i4). Nie wiem czemu chcecie by PPM bylo nieprzymusowe. Co niektorzy z was jeszcze dl;uuugo nie awansuja do 2 ligi by moc grac w PL. I w tym momenci gówno wam zostanie a nie puchar. Sama lige bedziecie grali. Regulamin jest jaki jest. Kary sa jasno sprecyzowane. Zglosiliscie sie , zaakceptowaliscie regulamin - proste. I nie macie co marudzic ze w PPM traficie na dwóch trzecioligowco (jeszcze spadkowiczow z 2ligi) i nie macie szans na awans. Mi sie udalo wygrac PPM a bylem nowym graczem wtedy. Trzeba tylko chciec i trenowac.
More
16 years 11 months ago #52284 by tomex76
Replied by tomex76 on topic Re: o ppm
Warto zwrócić uwagę na post Primo Ruichi wiedziałem, że ktoś się przyczepi do argumentu z regulaminem i dokładnie opisałem jak to wygląda: klikam na link który znajduję się pod tabelą aktulanych rozgrywek i taki regulamin można ujrzeć, zatem piszę jeszcze raz zmienić link który wprowadza ludzi w błąd !!

Regulamin ktory tak zawziecie niektorzy bronią wprowadza w błąd.
Ibenolos,decyzję o pozostatniu w rozgrywkach 4 ligi podjąłem 6 października...reszty chyba nei trzeba dodawac,nie widzę tutaj zwiazku z tym co piszesz.
Chodzi mi tylko o to jak szukałeś swoich rywali by rozegrać z nimi mecze.Czekałeś tylko na Mircu.Jakbys szukał mnie naprawde to bys na gg bys mnie znalazł.Ale mniejsza z tym,spotkalismy na mircu i zagralismy swoje mecze.
Dla wszystkich którzu uwazaja ,że to żale,płacze,skargi itd.
Niektorym graczom nie podobająpewne sprawy więc piszemy o tym,proponujemy jakieś zmiany,(nkt tutaj nikogo nie obrażał)ROZMAWIAMY-czy to tak cięzko zrozumieć.Może tym ktorzy są niepewni własnych przekonan.
More
16 years 11 months ago #52285 by PIOOTREK86
Replied by PIOOTREK86 on topic Re: o ppm

)ROZMAWIAMY-czy to tak cięzko zrozumieć.Może tym ktorzy są niepewni własnych przekonan.

Gracze którzy zaczeli ten watek , mieli pretensje ze nie awansowali, chociaz regulamin jasno mowi kto moze awansowac i do kiedy trzeba zglaszac problemy. Nic nie mowiliscie po przeczytaniu regulaminu ze cos jest nie tak ze proponowalibyscie zmiany. Tylko jak dostalo sie kary i nie awansowalo to teraz dopiero jest zle. I kto tu jest niepewny swoich przekonan?????
Time to create page: 0.233 seconds